Lingura inteligentă care îmbunătățește gustul mâncării, lansată oficial

Lingura inteligentă care îmbunătățește gustul mâncării, lansată oficial Sursa foto: odditycentral.com

Compania japoneză de tehnologie Kirin Holdings a lansat recent versiunea comercială a Elecispoon, o lingură care îmbunătățește percepția sării și gustul alimentelor.

În urmă cu câțiva ani, am prezentat tehnologia Kirin de îmbunătățire a gustului. Cercetătorii companiei au colaborat cu oamenii de știință de la Universitatea Meiji pentru a crea ustensile de bucătărie inteligente care să facă alimentele mai sărate și mai gustoase. Anterior, aceștia au testat o lingură și un bol inteligent care făceau alimentele de 1,5 ori mai sărate, însă doar lingura a ajuns pe piață. Elecispoon, cea mai recentă lingură inteligentă de la Kirin Technology, îi ajută pe oameni să elimine sarea din mâncare pentru a-și îmbunătăți sănătatea.

Cum funcționează lingura inteligentă

Japonia are o istorie de utilizare excesivă a sării, dar oamenii sunt, de asemenea, nemulțumiți de alimentele cu conținut scăzut de sare, ceea ce face dificilă prevenirea problemelor grave de sănătate cauzate de consumul de sare. Iată că apar soluții inteligente și moderne precum Elecispoon. O lingură inovatoare folosește tehnologia undelor de curent pentru a păcăli papilele gustative.

Ciorba și supa se pot congela? Greșeala uriașă pe care o fac gospodinele

Sursa foto: Pixabay

Ce face ca Elecispoon să funcționeze? Potrivit unui comunicat de presă al Kirin, vârful lingurii poate încărca alimentele și poate genera un câmp electric în jurul limbii. Acest câmp grupează ionii de sodiu din alimente, sporind sărarea și aroma.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elecispoon are patru setări de intensitate a electricității, deoarece fiecare dintre noi percepe salinitatea în mod diferit. Kirin recomandă să se înceapă cu primul nivel, dar compania japoneză susține că nici măcar cea mai înaltă setare nu șochează sau furnică. Lingura are nevoie de o baterie de litiu reîncărcabilă de 3V în mânerul său pentru a funcționa.

Elecispoon ar putea ajuta gurmanzii care nu mai pot folosi atât de multă sare, dar Kirin Holdings recomandă să nu o folosească. Utilizatorii Elecispoon nu trebuie să aibă tulburări ale nervilor faciali, alergii la metale sau incapacitatea de a simți durerea sau temperatura. Pacienții cu implanturi medicale alimentate electric, femeile însărcinate și cei care sunt supuși unor proceduri dentare nu ar trebui să folosească lingura inteligentă.

Pe 20 mai, Kirin a vândut online un număr limitat de 200 de linguri inteligente Elecispoon, dar compania a anunțat că aceasta va fi vândută și în anumite magazine japoneze de articole de uz casnic în luna iunie. Elecispoon costă 19.800 de yeni (128 de dolari). Sursa: www.odditycentral.com/