Limonadă de casă. Trei rețete pe care nu le-ați încercat

Limonadă de casă. Trei rețete pe care nu le-ați încercat Sursa foto: Pixabay

În sezonul cald, băuturile răcoritoare sunt căutate de toată lumea. Cele din supermarketuri au un conținut mare de aditivi și zahăr și nu sunt recomandate de nutriționiști. O alternativă sănătoasă a acestora ar fi cele pregătite în casă. Aceste rețete de limonadă se pregătesc rapid, cu fructe de sezon și sunt perfecte pentru zilele toride de vară.

Limonadă de căpșuni

Tarabele din piețe sunt pline de căpșuni românești la final de luna mai. Aceste fructe aromate sunt ideale pentru siropuri, gemuri, prăjituri, dar și pentru limonadă. Aceasta poate fi oferită inclusiv celor mici, neavând zahăr adăugat.

Ingredientele necesare pentru această rețetă:

  • 200 grame de căpșuni
  • zeama de la o lămâie
  • 5 linguri de miere
  • 1 litru de apă

Cum se prepară

Cu ajutorul unui blender, căpșunii se mărunțesc și se amestecă până când ajung la consistența unui piure. Opțional, acesta se poate trece prin sită pentru îndepărtarea semințelor de pe suprafața fructelor. Peste pasta obținută se adaugă cele șase linguri de miere și zeama de la lămâie. După ce baza a devenit cremoasă, se adaugă și apa.

Ne puteți urmări și pe Google News
Limonadă

Sursa foto: Pixabay

O altă variantă de limonadă perfectă pentru vară este cea cu fructe de pădure și lămâie. Această băutură răcoritoare se poate pregăti și cu fructe congelate.

  • 250 grame fructe de pădure congelate
  • zeama de la o lămâie
  • 80 grame de zahăr brun

Fructele de pădure congelate și zahărul se pun în vasul robotului de bucătărie și se amestecă timp de 1 minut. Se adaugă zeama de lămâie și se completează cu apă.

Limonadă cu ghimbir, sirop de arțar și lămâie

O băutură răcoritoare ideală pentru vară, limonada cu ghimbir va impresiona pe oricine.

Limonadă

Sursa: Melpomenem | Dreamstime.com

Siropul de arțar îi va da o aromă și o consistență aparte. Aceasta se prepară astfel:

Ghimbirul se taie în felii subțiri și se adaugă într-un vas cu pereții înalți. Peste acesta se pune zeama de la o lămâie și 5 linguri de sirop de arțar. Se completează cu apă și cuburi de gheață. De asemenea, gustul acestei băuturi răcoritoare poate fi completat de câteva frunze de mentă proaspătă.