Evenimentul Zilei > Actualitate > LIMITAREA creşterii temperaturii globale: Statele lumii au ajuns la un acord
LIMITAREA creşterii temperaturii globale: Statele lumii au ajuns la un acord

LIMITAREA creşterii temperaturii globale: Statele lumii au ajuns la un acord

Cele 196 de state participante la conferinţa asupra schimbărilor climatice de la Paris au semnat sâmbătă un acord extrem de important pentru viitorul planetei.

Prin acest acord, ţările se angajează să depună eforturi pentru a limita creşterea temperaturii medii globale la 1,5 grade Celsius, informează Agerpres

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, cele 196 de state participante la cea de-a XXI-a Conferinţă a Părţilor (COP 21) la Convenţia-cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (UNFCCC) au adoptat sâmbătă, 12 decembrie 2015, Acordul de la Paris sub UNFCCC. 

Documentul stabileşte un set de reguli ambiţioase şi obligatorii din punct de vedere juridic, în domeniul schimbărilor climatice, inclusiv reduceri cuantificabile ale emisiilor de gaze cu efect de seră. 

'Printre elementele cheie ale Acordului de la Paris se numără operaţionalizarea obiectivului pe termen lung de a limita creşterea temperaturii medii globale sub 2 grade Celsius. În acelaşi timp, statele Părţi vor depune eforturi pentru a limita creşterea temperaturii medii globale la 1,5 grade Celsius', se precizează în comunicatul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.