FINALA CAMPIONATULUI. Conducerea moldovenilor se pregăteşte de petrecere, iar oficialităţile locale vor să-i facă pe fotbalişti şi pe antrenori cetăţeni de onoare.
Galaţiul a luat foc deja, în aşteptarea meciului Oţelul - FC Timişoara, "finala" campionatului, care se va disputa duminică seară, în oraşul de la Dunăre. Meciul contează pentru etapa a 33-a a Ligii I la fotbal şi va fi transmis în direct, de la ora 20.00, la Digi Sport.
Cu două runde înainte de final, Oţelul este prima în Liga I, cu 64 de puncte, cu unul mai mult decât Timişoara. O victorie i-ar încorona pe gălăţeni.
În ultima etapă, Oţelul joacă la Ploieşti, cu Astra, iar Timişoara, acasă, cu Dinamo. Febra partidei de la Galaţi a cuprins întreaga regiune, Moldova având şansa să pună mâna pe primul titlu de campioană la fotbal.
Ecran pe stadionul "Dunărea"
Fanii Oţelului au făcut ieri cozi ca pe vremea lui Ceauşescu, iar bilete scoase la vânzare, în număr de 12.000, s-au vândut în două ore! Cererea de tichete a fost uriaşă.
"Puteam umple lejer trei-patru stadioane. Din păcate, capacitatea arenei noastre este de numai 14.000 de locuri", ne-a relatat un oficial gălăţean. Şefii liderului studiază posibilitatea ca pentru meciul de duminică să monteze un ecran gigant pe stadionul "Dunărea", cel pe care, în ziua de 7 septembrie 1988, în faţa a 32.000 de spectatori, Oţelul o învingea pe Juventus Torino cu 1-0 printr-un gol marcat de Ion Profir.
În Ligă, la Piatra-Neamţ
Preşedintele Marius Stan şi ceilalţi oficiali ai Oţelului sunt asaltaţi cu cereri de bilete, multe dintre acestea venite de la oameni care şi-au adus aminte brusc de Oţelul, tocmai acum, înaintea celui mai important meci din istoria moldovenilor.
Primăria Galaţi, care a ajutat clubul în acest an cu numai 500.000 de euro, îşi face şi ea planuri. În cazul în care Oţelul va cuceri titlul de campioană, fotbaliştii, în frunte cu Dorinel Munteanu, vor fi declaraţi cetăţeni de onoare ai oraşului!
În eventualitatea câştigării titlului, Oţelul va trebui să-şi găsească un stadion la standardele UEFA, pentru a-şi disputa meciurile de pe teren propriu în grupele Ligii, arena "Oţelul" neîndeplinind normele cerute la acest nivel. Pentru a aduce meciurile de Liga Campionilor în Moldova, Oţelul are o singură variantă, stadionul echipei Ceahlăul Piatra-Neamţ.
Gheorghe Ştefan, primarul oraşului Piatra-Neamţ şi preşedintele de onoare al "galben-negrilor", şi-a arătat deja disponibilitatea de a găzdui Oţelul. "Ar fi păcat să nu se joace în Moldova. Nu ştiţi vorba aia? «Liga Campionilor, visul moldovenilor!»", i-a înduioşat "Pinalti" pe gălăţeni.
În aşteptarea jocului, FC Timişoara se luptă cu problemele legate de obţinerea licenţei. Marţi, la sediul FRF, acolo unde a fost luată din nou în discuţie licenţierea Timişoarei, oficialii bănăţeni au venit însoţiţi de patru avocaţi! Prin bunăvoinţa FRF, Timişoara a mai obţinut o păsuire, până pe 31 mai, în condiţiile în care depăşise termenul-limită, 31 martie. "Pe 31 mai, Timişoara trebuie să vină cu certificatul fiscal pe 0, ceea ce e greu de crezut că se va întâmpla", ne-a declarat un oficial al FRF.
Timişoara, datoare vândută la antrenorul Ovidiu Sabău
Obţineriea licenţei nu e singura problemă pentru Timişoara. Tot marţi, clubul bănăţean s-a aflat în faţa Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor, unde pe rol a fost dosarul în care antrenorul Ioan Ovidiu Sabău şi colaboratorii săi îşi cer drepturile salariale din perioada în care au stat pe banca Timişoarei. "Moţul", acum la FCM Târgu-Mureş, are de recuperat de la Marian Iancu suma de 160.000 de euro.
"La câte cereri de bilete am avut, puteam umple lejer trei-patru stadioane. Din păcate, capacitatea arenei noastre este de numai 14.000 de locuri.", OFICIAL AL OŢELULUI, despre interesul gălăţenilor pentru meciul cu Timişoara