După extraordinara victorie de pe „Stade de Gerland” (2-1), „alb-negrii” vor trebui să profite de rezultatul obținut în Hexagon, pentru a putea intra în grupele Ligii Europa, dar și pentru a-și trece în cont o performanță istorică.

„Lyon e Lyon”

Astra se va confrunta cu Olympique Lyon, în această seară, de la 19.45, în direct la Digi Sport 1, în cea de-a doua manșă a play-off-ului competiției. Speriați de accidentarea lui Fatai, din jocul cu Rapid (2-0), gruparea de la Dunăre va reuși, în cele din urmă, să se bazeze pe serviciile atacantului nigerian în jocul de astăzi de pe  stadionul „Marin Anastasovici”.

În meciul tur, deținătoarea Cupei și Supercupei României a jubilat pe terenul francezilor, datorită trio-ului de excepție alcătuit din Budescu, Enache și Fatai, jucători care au găsit fără probleme breșe în defensiva lyonezilor.  Elliot Grandin, unul dintre jucătorii francezi din lotul pregătit de Daniel Isăilă, a declarat că, în ciuda rezultatelor slabe obținute în ultima perioadă,  Olympique râmâne în continuare o formație care poate întoarce rezultatul din prima manșă.  „Lyon este Lyon, o echipă importantă din Europa, chiar dacă în trecut au fost foarte foarte puternici, este totuși Lyon așa că trebuie să fim atenți și foarte concentrați aici”, a spus Grandin despre multipla campioană a Franței.

Absențe de marcă în tabăra adversă

Pentru meciul de la Giurgiu, Hubert Fournier, tehnicianul lui OL, nu va putea conta pe zece dintre cei mai importanți jucători din echipa sa, printre care se numără și starurile Gourcuff, Grenier și Umtiti, iar valoarea totală a absenților se ridică la impresionanta sumă de 48,75 milioane de euro. „Va trebui să încercăm tot ce se poate ca să ne calificăm. Voi folosi cei mai în formă jucători pentru a forța calificarea. Simt fotbaliștii care sunt afectați de forma slabă, dar și pe cei obosiți”, a conchis Fournier.

Fatai (stânga)
este cel mai mare
pericol din ofensiva
giurgiuvenilor
FOTO: OLWEB.F