Evenimentul Zilei > Politica > Liderul PSD va fi noul premier? Marcel Ciolacu a confirmat negocierile de ultimă oră
Liderul PSD va fi noul premier? Marcel Ciolacu a confirmat negocierile de ultimă oră

Liderul PSD va fi noul premier? Marcel Ciolacu a confirmat negocierile de ultimă oră

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dezvăluit luni dimineața care este strategia social-democraților în negocierile cu PNL. Totodată, acesta a subliniat că pentru moment nu este interesat de funcția de prim-ministru, în eventualitatea în care se ajunge la un acord pentru formarea noului guvern.

Conform președintelui PSD, pentru moment nu s-a discutat despre mărirea pensiilor în eventualitatea în care social-democrații ar reveni la guvernare. Amintim că în presa centrală s-a aflat că PSD pregătește un program de guvernare în care sunt incluse mai multe măsuri-cheie.

Printre ele se numără plafonările preţurilor la energie și alimente, mărirea pensiilor, a salariilor şi alocaţiilor. În programul PSD sunt prevăzute cifre mult peste cele calculate și aprobate inițial de PNL și foștii parteneri de guvernare, UDMR  și USR. Altfel, Marcel Ciolacu a infirmat că în acest moment ar fi tentat să preia conducerea Guvernului României.

„(n.r. – a fost întrebat dacă PSD ar putea să renunțe la funcția de premier?) Guvernările de dreapta au dus datoria publică la 50%… Conform Legii 69, în acest moment nu mai ai voie să faci niciun fel de măriri.  Lăsați-ne să avem… Și ieri i-am trimis domnului ministru al Finanțelor o listă cu anumiți parametri pe care dorim să-i aflăm.

foto: arhiva EVZ

Marcel Ciolacu n-a vorbit cu Iohannis

(n.r. – a fost întrebat de jurnaliști dacă a discutat cu liderii PNL despre posibilitatea ca el să fie noul prim-ministru) Nu am luat în discuție nicio funcție. Încă suntem în marja programului de guvernare. Nu am discutat cu președintele Klaus Iohannis.

(n.r. – a fost întrebat ce mandate propune colegilor) Să începem negocierile! Colegii mei decid dacă începem aceste negocieri acum. Ele nu pot fi altfel decât conform ponderilor parlamentare. Eu nu cunosc altfel de negocieri decât pe baza rezultatelor alegerilor generale, nu pe baza sondajelor.

(n.r. – a fost întrebat dacă dorește funcția de prim-ministru sau pe cea de președinte al Camerei Deputaților) Marcel Ciolacu are cea mai bună funcție. Este președintele Partidului Social Democrat (PSD)″, a declarat Marcel Ciolacu luni dimineața.

Liberalii au programat o ședință luni, la ora 19:00, pentru a decide continuarea sau întreruperea negocierilor dintre PSD și PNL. Președintele liberalilor, Florin Cîțu, a transmis liderilor din țară că prezența este obligatorie.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: