Liderul deputaților PNL: Cât este de îndatorat Ponta baronilor PSD pentru a nu respinge proiectul legii amnistiei și grațierii?
- Andreea Udrea, consultant politic
- 5 martie 2014, 16:44
Victor Ponta a mințit din nou când a afirmat în plenul Parlamentului că inițiativa legislativă pentru amnistierea unor infracțiuni și grațierea unor pedepse îi are ca autori pe Crin Antonescu și Relu Fenechiu, întrucât propunerea legislativă a fost depusă în Parlament sub semnătura lui Nicolae Păun și a lui Mădălin Voicu.
"Această propunere legislativă a fost depusă în Parlament sub semnătura a doi deputați, anume Nicolae Păun, membru al grupului parlamentar al minorităților naționale, și Mădălin Voicu, din partea PSD. În cadrul dezbaterilor din Comisia juridică a Camerei Deputaților din decembrie 2013, când pedepsele care beneficiau de prevederile inițiativei privind amnistia și grațierea au fost majorate de la 4 la 7 ani, cei patru deputați liberali membri ai acestei Comisii au votat împotrivă", a afirmat George Scutaru. Acesta a mai declarat că liberalii s-au împotrivit adoptării propunerii legislative și în plenul Camerei Deputaților.
"PSD a dorit în 10 decembrie 2013 ca propunerea legislativă să fie adoptată de plenul Camerei Deputaților. Acest lucru nu a fost posibil pentru că PNL s-a pronunțat ferm împotriva acestei inițiative de lege a PSD. Mai mult, parlamentarii liberali nu au acceptat nici propunerea de vot secret prin care se încerca adoptarea proiectului fără asumarea unei responsabilități politice", a mai spus liderul deputaților PNL.
Scutaru a adăugat că liberalii au propus și ca proiectul să fie repus pe ordinea de zi a Camerei pentru a fi respins, dar și de această dată, PSD s-a opus. "Proiectul a fost retrimis la Comisia juridică a Camerei și trebuia să fie repus pe ordinea de zi a plenului după 1 februarie. Deputații PNL din Comisia juridică au solicitat de două ori în ultimele două săptămâni ca propunerea legislativă privind amnistia și grațierea să reintre în dezbaterea Comisiei juridice și să fie adoptat un raport de respingere, pentru ca ulterior și plenul Camerei Deputaților să-l respingă. De fiecare dată, noua majoritate constituită în jurul PSD a refuzat propunerile liberalilor", a mai spus Scutaru. Acesta a adăugat că legea amnistiei și grațierii aduce grave prejudicii României și că premieru Ponta este probabil îndatorat baronilor PSD care au probleme cu justiția.
"Îl întrebăm și cu această ocazie pe premierul Victor Ponta de ce colegii săi de partid refuză să respingă proiectul legii amnistiei și grațierii. Cât este de îndatorat primul-ministru Victor Ponta baronilor PSD care au probleme în justiție pentru a nu respinge acest proiect de lege? Legea amnistiei și grațierii susținută de Victor Ponta și PSD aduce grave prejudicii de imagine României și face ca asupra Parlamentului să planeze suspiciunea că acoperă în mod deliberat faptele penale ale unor politicieni. Ca o ultimă dovadă a minciunii premierului Ponta este și declarația cât se poate de clară a deputatului Eugen Nicolicea, nominalizat ca ministru pentru relația cu Parlamentul, care a spus foarte clar la audierile din data de 4 martie că printre prioritățile sale se află și adoptarea unei legi a amnistiei și grațierii", a mai spus aceasta.