În spitalul din Moscova, Kadyrov și-a chemat medicii din regiune, care aceștia, ulterior, s-au plâns de lipsa echipamentului de protecție.

În spitalul din Moscova, Kadyrov și-a chemat medicii din regiune, care aceștia, ulterior, s-au plâns de lipsa echipamentului de protecție. Medicii care s-au plâns de lipsa echipamentului de protecție săptămâna trecută au fost filmați retrăgându-și declarațiile de către un post TV loial lui Kadyrov – o abordare comună a criticilor din Cecenia.

În contextul noului coronavirus, Kadyrov i-a catalogat drept „teroriști” pe cecenii care nu au respectat izolarea.

Ramzan Kadyrov s-a declarat un „războinic al Kremlinului”, fiind unul dintre aliații Rusiei și un prieten de seamă al lui Vladimir Putin. De asemenea, liderului cecen pare că îi priește faptul că a primit „mână liberă” din partea Moscovei. Kadyrov a preluat puterea în Republica cecenă cu ajutorul lui Vladimir Putin.

Akhmat Kadyrov, tatăl lui Ramzan Kadyrov, a fost ucis de o bombă amplasată sub tribuna în care se afla în stadionul echipei din Grozny, în timp ce asista la comemorarea victoriei din Al Doilea Război Mondial în 2004.

Atât tatăl, cât și fiul au luptat împotriva Moscovei în timpul primului conflict sângeros separatist din Cecenia din 1994-1996, dar au trecut de partea Kremlinului după al doilea atac din regiune, în 1999, atunci când Putin era prim-ministru.

Putin l-a catalogat pe Ramzan Kadyrov drept „fiu”. „Dacă nu ar fi Putin, Cecenia nu ar exista”, a spus Kadyrov într-un interviu.