Evenimentul Zilei > Politica > Liderii PSD acuză: Guvenul vrea să reducă veniturile medicilor
Liderii PSD acuză: Guvenul vrea să reducă veniturile medicilor

Liderii PSD acuză: Guvenul vrea să reducă veniturile medicilor

Liderii PSD acuză Guvernul României că dorește să reducă veniturile medicilor și ale asistenților medicali. Vlad voiculescu a spus în urmă cu câteva zile că sunt „zvonuri împrăștiate de persoane iresponsabile”.

Liderii PSD acuză Guvernul României că vrea să reducă veniturile medicilor și ale asistenților medicali. În Guvern a fost discutat un memorandum semnat de mai mulți miniștri, printre care și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătății a spus în urmă cu câteva zile că veniturile medicilor nu vor scădea și că sunt „zvonuri împrăștiate de persoane iresponsabile”.

PSD susține că salariile medicilor, și în mod particular salariile medicilor de la ATI, vor scădea

Într-o conferință de presă susținută la sediul PSD, purtătorul de cuvânt al partidului a declarat că „salariile medicilor, în general, și în mod particular salariile medicilor de la ATI vor scădea”. Radu Oprea face trimitere la un memorandum discutat în Guvern, semnat de mai mulți miniștri, mai relatează sursa citată.

„Memorandumul propune, printre altele, plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază la nivel individual. Ceea ce înseamnă că salariile medicilor, în general, și în mod particular salariile medicilor de la ATI vor scădea.

Deci persoanele iresponsabile la care făcea referire domnul Vlad Voiculescu sunt toți miniștrii din Guvernul Cîțu care au semnat acest memorandum. Domnul Vlad Voiculescu ar trebui să plece imediat din Guvern pentru că nu știe ce semnează”, a declarat Radu Oprea.

„Reducerea veniturilor medicilor și asistenților – pe masa guvernului”, a scris Gabriela Firea pe Facebook

PSD își revendică majorarea salarilor din sistemul medical ca pe o realizare unilaterală absolută. Deosebit de interesată de subiect s-a dovedit și Gabriela Firea. Într-un mesaj publicat pe Facebook, fostul primar al Bucureștiului vorbește despre memorandumul aprobat în Guvern.

„Reducerea veniturilor medicilor si asistentilor – pe masa guvernului! I-am prins iar cu minciuna! Domnule ministru Vlad Voiculescu, dumneavoastră citiți ce semnați? Sau înțelegeți ce citiți? Ați discutat în Guvern, acum câteva zile, un Memorandum în care se precizează că sporurile din Sănătate sunt prea mari și că trebuie reduse!

Iar colega dumneavoastră de Guvern, Raluca Turcan, chiar a făcut declarații în sprijinul aceleiași idei! Cine sunt, domnule Voiculescu, politicienii iresponsabili care spun că veniturile din Sănătate vor scădea, nu cumva dumneavoastră și doamna Turcan?!”, a scris Gabriela Firea.

Gabriela Firea a publicat chiar pasaje din memorandum și susține că sindicatele din Sănătate au calculat o scăderea a veniturilor de până la 48%.