Liderii PDL au luat startul la Mișcarea Populară

Liderii PDL au luat startul la Mișcarea Populară

Înființarea alianței politice a partidelor de dreapta, preconizată de liderii democrat-liberali, a intrat în linie drepată. Verdele ar putea fi culoarea oficială a "Mișcării populare", și o inimă ar putea fi simbolul acestei alianțe.

În Mișcarea Populară ar putea intra alături de PDL și PNȚCD, PER și alte formațiuni de centru dreapta. Despre înfiinţarea Mişcării Populare, în jurul PDL, s-a vorbit şi în 2011 în mediul politic. Această construcţie ar fi trebuit să dea o nouă imagine, mai curată, democrat-liberalilor. Preşedintele a rugat-o pe fiica sa, Ioana Băsescu, să înregistreze în luna aprilie marca "Mişcarea Populară" la OSIM, spunând că trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe. Liderii PDL despre Mișcarea Populară:

Prim-vicepreședintele PDL, Gheorghe Flutur: "Mișcarea Populară este o o stare de spirit ce plutește în aer de mult timp.Mişcarea va trebui să se contrapună USL, care reprezintă mişcarea nepopulară. PDL şi UNPR au obligaţia să mobilizeze şi alte forţe care să li se alăture (...)Cred că Mişcarea Populară e binevenită pentru perioada următoare şi cred în ea". Liderul deputaților PDL, Mircea Toader:  "Ideea este să facem o alianţă electorală al cărui nume să fie Mişcarea Populară. Conform legii electorale, o alianţă electorală poate fi formată din două sau mai multe partide (..) Nu se știe încă dacă această alianţă va fi la nivel naţional sau la nivel judeţean.Decizia nu este luată în această privinţă (...) Mişcarea Populară va avea o altă siglă şi culoare decât PDL, vor fi cât mai apropiate de simbolurile PPE şi va fi un studiu sociologic pe această temă". Vicepreședintele PDL, Teodor Paleologu: "În legătură cu Mişcarea Populară, îmi vine în minte un aforism a lui La Rochefoucauld, şi anume: «Iubirea adevărată este ca apariţia fantomelor, toată lumea vorbeşte de ele, puţini le-au văzut» (...) Sunt unii iniţiaţi din partid care au avut o viziune în privinţa Mişcării Populare.Noi aşteptăm la poalele muntelui să vină marii iniţiaţi cu tablele legii".

Deputatul PDL, Raluca Turcan: "Există o aşteptare publică importantă legată de apariţia unei structuri politice care să mobilizeze energiile de dreapta. Detaliile sunt importante însă, pentru că, aşa cum spune o vorbă celebră «Diavolul se ascunde în detalii». (...) Identitatea vizuală a acestei structuri politice trebuie să îndeplinească două condiţii importante: în ea să se regăsească membri şi simpatizanţii PDL şi să fie atractivă pentru opinia publică". Prim-vicepreședintele PDL, Roberta Anastase: "Cred că o mişcare de dreapta e necesară ca alternativă la alianţa de stânga care este USL. Cât despre realizarea acestei mişcări, ea mai devreme sau mai târziu se va face, ca o necesitate pe scena politică. E prematur de vorbit despre culoare şi siglă, de obicei afilierea la PPE îţi direcţionează aceste lucruri. Nu va fi culoarea roşu, în rest poate fi orice culoare". Preşedintele organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu: " Este necesar o mişcare de centru-dreapta şi cred că realitatea impune coagularea forţelor de centru-dreapta. Cei care simt politicile de centru-dreapta trebuie să înceapă discuţiile, să fie aduşi în această mişcare şi n-aş exclude de aici societatea civilă, organizaţiile neguvernamentale care susţin valorile de centru-dreapta". Deputatul PDL, Cezar Preda : "PDL îşi plăteşte acum erorile făcute la Congres, când trebuia să ne aliniem la popularii europeni în ceea ce priveşte sigla şi culoarea. O alianţă electorală este absolut obligatorie atunci când ai în faţă o alianţă politică, asta înseamnă maturitate politică, dar suntem încă la faţa bâlbâielilor. Hai să facem această Mişcare Populară şi să ne apucăm de treabă, pentru că mai avem 90 de zile până la alegeri (...) Această alianţă ar trebui să includă PNŢCD, PNG, Partidul Ecologist şi PDL". Prim-vicepreședintele PDL, Sorin Frunzăverde: "În opinia mea, în martie, Mişcarea Populară va deveni realitate ca alianţă electorală. Eu am afirmat că va apare această Mișcare încă din septembrie, anul trecut".

Ne puteți urmări și pe Google News

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Ştefan : "Sunt susţinătorul Mişcării Populare şi sper să se facă această alianţă electorală şi să fie înregistrată oficial. Din sondaje ştiu că se doreşte acest lucru astfel încât să se meargă în alegeri ca Alianţă Electorală. Opţiunile noastre sunt spre UNPR, PNŢCD, Partidul Ecologist dar toate partidele sunt bine venite în Mişcarea Populară. Care doresc să vină în echipa noastră, îi primim în echipă, inclusiv de la PNL sau PSD". CITIȚI ȘI:

Baconschi vede Mișcarea Populară în toamnă. Ce cartel de partide ar intra în componența ei! Previziunile lui Lăzăroiu: Mișcarea Populară - 30% la parlamentare, PSD va guverna cu PDL