Evenimentul Zilei > Actualitate > „Libertate” în Vama Veche. Distanțarea fizică, o glumă acceptată de autorități
„Libertate” în Vama Veche. Distanțarea fizică, o glumă acceptată de autorități

„Libertate” în Vama Veche. Distanțarea fizică, o glumă acceptată de autorități

Sute de tineri care dansau și cântau, duminică seara, la Vama Veche, fără a respecta regulile de distanțare fizică, s-au distrat și mai mult, izbucnind în urale, când au văzut că o mașină a poliției trece prin mijlocul mulțimii, ignorându-i pe petrecăreți.

Imaginile cu distracția colectivă din Vama Veche au fost surprinse de o localnică revoltată că poliția nu face nimic pentru a-i îndepărta pe tinerii care nu țin cont de nicio regulă de protecție, cântând și dansând după muzică auzită în boxele unei terase. La un moment dat, prin mijlocul petrecăreților trece mașina de poliție cu semnalele luminoase în funcțiune. Tinerii izbucnesc în urale, aplaudând autoturismul care își vede de drum.

„Nu comentez nici locația, nici muzica și nici măcar aglomerația. Comentez actiunea MILIȚIEI! Cum, dom’le, să dai sirena și să treci mai departe???, comentează tânăra care a pus imaginile pe Facebook, exprimându-și, apoi, nervoasă, într-un limbaj mai puțin ortodox, nemulțumirea față de statul roman cu „conducatorii tăi care ne iau la mișto pe toti”, scrie Ilinca Teodoriu.

„Păi, daca nici milițienii nu mai fac nimic…..atunci este clar că suntem fix de capul nostru. Cum ne duce pe fiecare in parte, nu?, întreabă, ea, retoric. Răspunsul vine din partea unui „prieten” care, la rândul lui întreabă „de ce ar mai face (poliția) dacă amenzile sunt anulate, dacă oamenii bolnavi sunt liberi să plece din spital ca să nu li se îngrădească dreptul de a-i omorî pe alții?”

Punctul de vedere al poliției a fost trimis luni dimineață.

„În urma apariției în spațiul public a unor imagini din stațiunea Vama Veche, vă comunicăm următoarele:

– polițiștii prezenți la fața locului au luat măsura sancțiunii contravenționale a administratorului societății comerciale respective, conform Legii 55/2020, pentru organizarea de evenimente cu participarea a mai mult de 50 de persoane, în valoare de 2.000 de lei;

– persoanele prezente au fost atenționate și sancționate verbal, iar în scurt timp, mulțimea s-a dispersat, neexistând incidente sau evenimente nedorite”, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Iliescu.

Asta deși în film se aude cum animatorul terasei din Vama Veche îi roagă pe petrecăreți:„Haideți să ne distanță un pic, vă rog frumos. Avem destul loc și la stânga și la dreapta”. Nici un turist de pe litoral nu a fost amendat pentru nepăstrarea distanțării fizice sau nepurtarea măștii în spațiile aglomerate, deși, mai ales la Vama Veche și Mamaia, oamenii s-au plimbat și s-au distrat umăr la umăr, în acest weekend.

„Doar poliția poate interveni în modul de manifestare al turiștilor, nu inspectorii cu atribuții de control”, au declarat, pentru EVZ, mai mulți reprezentanți ai organelor de control, care în ultimul weekend au verificat sute de societăți comerciale din stațiuni, sancționând contravențional numai șefii de unități.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: