Evenimentul Zilei > Justitie > Liberalul Horea Uioreanu va fi eliberat din închisoare! A făcut doi ani din șase
Liberalul Horea Uioreanu va fi eliberat din închisoare! A făcut doi ani din șase

Liberalul Horea Uioreanu va fi eliberat din închisoare! A făcut doi ani din șase

După ce a fost condamnat definitiv, în ianuarie 2018, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj va fi eliberat din Penitenciarul Baia Mare, unde este încarcerat.

Horea Uioreanu a fost președinte al Consiliului Județean Cluj, calitate în care a fost acuzat de luare de mită. Ulterior, în ianuarie 2018, liberalul a fost condamnat definitiv la șase ani și jumătate de închisoare, din care, ulterior, au fost scăzute opt luni.

La începutul acestui an, Uioreanu a primit aviz favorabil din partea comisiei de liberare condiționată, iar în cursul zilei de joi, Judecătoria Baia Mare a confirmat acest verdict. ”Admite cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul Uioreanu Horea, deţinut în Penitenciarul Baia Mare în executarea pedepsei de 5 ani şi 10 luni închisoare, aplicată prin Sentinţa penală nr. 173/2016 a Tribunalului Cluj şi, în consecinţă: Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 204/2016/2018, emis de Tribunalul Cluj”, a dispus un magistrat de la Baia Mare.

Uioreanu a fost acuzat că avea un registru special în care trecea mita pe care o primea de la diferiți oameni de afaceri. Printre aceștia se numără Vasile Pogăcean de la care Uioreanu ”a pretins de la Pogăcean Vasile suma totală de 693.224 lei din care, în perioada aprilie 2013 – mai 2014, în mod repetat, a primit în zece tranşe suma totală de 134.500 lei pentru ca, în exercitarea funcţiei sale, să direcţioneze alocări bugetare din bugetul CJ Cluj nemijlocit sau prin mecanismele de finanţare reglementate de OUG nr. 28/2013 către unităţi administrativ teritorial din judeţul Cluj, în vederea finanţării contractelor pe care respectivele entităţi le aveau cu societatea Sinai Comimpex SRL, deţinută de inculpatul Pogăcean Vasile”.