Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii sunt hotărâți să răstoane guvernul. Motivele au fost făcute publice de liderul PNL, Ludovic Orban
Liberalii sunt hotărâți să răstoane guvernul. Motivele au fost făcute publice de liderul PNL, Ludovic Orban

Liberalii sunt hotărâți să răstoane guvernul. Motivele au fost făcute publice de liderul PNL, Ludovic Orban

Liderii PNL au hotărât data moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, în ședința Biroului Executiv. Astfel, data depunerii moțiunii va fi pe 20 iunie

Liderii PNL au hotărât data moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, în ședința Biroului Executiv. Astfel, data depunerii moțiunii va fi pe 20 iunie.

Președintele PNL Ludovic Orban spune că poartă negocieri cu parlamentari din toate partidele pentru a-i convinge să voteze moțiunea.

Matematic cel puțin, liberalii nu au în acest moment majoritatea necesară adoptării moțiunii de cenzură și, implicit răsturnarea guvernului.

Printre motivele pentru care liberalii doresc căderea actualului guvern se numără promisiunile neonorate în campania electorală din partea PSD-ului.

 „Nerespectarea cu încălcarea grosolană a promisiunilor electorale. Printre promisiuni pot enumera doar câteva. A promis zero la sută impozit pe terenurile agricole. A fost promisiune din campanie și din programul de guvernare. Dacă a existat un fermier naiv să se bazeze pe această promisiune și să-și construiască un plan de afaceri în ideea că nu o să mai pltească impozit pe teren, a luat țeapă. În continuare fermierii plătesc impozit. Apoi, zero impozit pe dividende. Dacă există vreun acționar la vreo firmă care a mizat pe faptul că o să aibă niște venituri suplimentare prin aplicarea acestei promisiuni electorale ale PSD și el a luat țeapă. Nu numai că nu s-a adus la zero impozitul pe dividende ci s-a introdus și contribuția de asigurări de sănătate de 10% la salariul minim brut obligatoriu în plată.

Principalul obiectiv este să punem punct acestei guvernări. Această guvernare este profund nocivă pentru România. Am ajuns în situația în care în fruntea Guvernului și în fruntea ministerelor să fie oameni care nu au nici cea mai mică experiență. Nu există premier. Premierul este de poveste. Cred că și în alte țări din UE și printre români cred că premierul este ținta tuturor glumelor și miștourilor. Nu se poate să nu existe ieșire publică să nu faci o gafă, să te întâlnești cu un premier al unei țări străine și să nu-i știi numele, să vii în fața Parlamentului în care să prezinți acțivitatea și să prezinți șapte gafe monumentale. Aici este vorba de faptul că acest premier nu conduce guvernul, iar acesta nu-l ascultă pe acest premier. Este o marionetă care nu face altceva decât să asculte ordinele unui om care nu deține în mod responsabil și vizibil puterea”, a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban