Simpatizanții și membrii partidului s-au reunit la sediile judeţene ale partidului, de unde s-au deplasat spre sediile prefecturilor, unde textul moţiunii de cenzură a fost prezentat public şi înmânat reprezentantului Guvernului în teritoriu, anunță Agepres.ro. 
 
Potrivit unui comunicat dat publicităţii de PNL, la evenimente au fost invitaţi toţi cetăţenii nemulţumiţi de "contraperformanţa şi atitudinea actualei guvernări", precum şi reprezentanţi ai societăţii civile şi structurilor asociative. 
 
Moţiunea de cenzură a fost citită luni după-amiază în plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului.  PNL şi USR au depus pe 17 noiembrie la Parlament moţiunea de cenzură, care este semnată de 148 de parlamentari PNL, USR, PMP şi de deputaţii neafiliaţi Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin. 
 
PNL şi USR solicită, prin moţiunea de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru a se opri "distrugerea economiei", "atacul la Justiţie" şi "scoaterea României din Uniunea Europeană". 
 
* BOTOŞANI 
 
Aproximativ 500 de membri ai organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal (PNL) au participat, luni seară, la un marş în municipiul Botoşani. 
 
Acţiunea are ca scop susţinerea moţiunii de cenzură pe care PNL a depus-o împotriva Guvernului social democrat condus de Mihai Tudose, ca urmare a măsurilor economice şi fiscale adoptate. 
 
Liberalii s-au oprit în faţa sediului PSD şi au cerut demisia Guvernului. Ulterior, ei s-au deplasat în Piaţa Revoluţiei, unde au dat curs unei părţi din textul moţiunii de cenzură. 
 
* GALAŢI
 
Aproximativ 1.000 de persoane au participat luni pe platoul din faţa sediului Prefecturii Galaţi la o adunare publică organizată de PNL Galaţi pentru susţinerea moţiunii de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă". 
 
Moţiunea de cenzură a fost citită în faţa participanţilor de primarul liberal al comunei Matca, Nelu Costea.
 
Manifestanţii, membri de partid şi simpatizanţi, au fluturat steaguri galbene ale PNL şi drapele ale României. Pe parcursul acţiunii protestatarii au huiduit şi au scandat: "PSD ciuma roşie", "Jos comunismul", "Jos Guvernul comunist", "Uniţi salvăm toată România". De asemenea pe coli de hârtie se putea citi: "#PSDragnea-Demisia" şi "… PSD … ciuma roşie". 
 
Potrivit liderilor PNL Galaţi acţiunea de protest a fost autorizată. 
 
* IAŞI 
 
Aproximativ 300 de persoane s-au alăturat membrilor filialei ieşene a PNL pentru a lua parte la un marş de protest, în semn de susţinere a moţiunii de cenzură. 
 
După ce au străbătut o distanţă de aproximativ un kilometru, manifestanţii s-au oprit în faţa sediului Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean Iaşi, care se află în aceeaşi clădire. 
 
În sunetul asurzitor al vuvuzelelor şi fluierelor, cu pancarte în mâini, protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale, dar şi la adresa PSD şi liderului acestuia, precum şi la adresa ministrului Justiţiei. 
 
Liderii filialei ieşene a PNL şi manifestanţii au criticat actuala guvernare pentru că nu şi-a onorat promisiunile electorale, dar şi din cauza lipsei de interes de care dau dovadă guvernanţii faţă de construcţia autostrăzii care să lege Estul de Vestul ţării, dar şi a altor proiecte ale Iaşiului şi Moldovei. 
 
* SUCEAVA 
 
Peste o mie de persoane, potrivit estimării organizatorilor, membri şi simpatizanţi ai PNL, au participat la un marş de protest, autorizat, în municipiul Suceava, acţiunea având ca principal scop susţinerea moţiunii de cenzură depusă de liberali împotriva Guvernului PSD-ALDE. 
 
Protestatarii s-au deplasat de la sediul partidului până în Piaţa Uniunii Europene din proximitatea Prefecturii, unde deputatul Angelica Fădor a dat citire moţiunii de cenzură. 
 
''Suntem nevoiţi să ieşim în stradă pentru a ne spune păsurile. De data aceasta, la niciun an de la alegerile din decembrie 2016, foarte mulţi români vor să-şi exprime nemulţumirea faţă de promisiunile PSD-ALDE. Ce-au promis şi ce-a ieşit până la urmă? Sunt convins că mulţi suceveni care au votat PSD-ALDE regretă astăzi, pentru marea minciună oferită. (…) Transmitem un avertisment foarte dur guvernanţilor care se joacă cu România'', a spus liderul judeţean al PNL, Gheorghe Flutur, prezent la manifestaţie. 
 
La rândul său, primarul Sucevei, liberalul Ion Lungu, le-a spus manifestanţilor că vorbeşte în calitatea sa de edil şef şi că ''trebuie să luăm atitudine asupra unui PSD arogant''. 
 
''Am venit să vorbesc în numele primarilor. Am venit să somăm public Guvernul PSD Tudose să ia măsuri concrete, să compenseze pierderile pe care le vor avea primăriile ca urmare a reducerii cotei de impozit pe venitul global. (…) Din păcate, până la această oră, în afară de nişte asigurări verbale din partea domnului prim-ministru că nimeni nu va pierde niciun leu, că vor fi compensate primăriile cu sume de la bugetul de stat, nu a venit nimic concret în acest sens'', a spus primarul Sucevei. 
 
Nu s-au înregistrat incidente, manifestanţii limitându-se la a purta pancarte şi a scanda lozinci antiguvernamentale şi anti Dragnea. 
 
* VASLUI 
 
Peste 200 de membri şi simpatizanţi ai PNL au protestat, luni seara, la Vaslui, scandând lozinci antiguvernamentale. 
 
Însoţiţi de reprezentanţi ai Inspectoratului de Jandarmi şi ai Poliţiei Locale, liberalii au pornit în marş de la sediul organizaţiei judeţene a partidului şi au mers pe bulevardul Ştefan cel Mare spre Piaţa Centrului Civic, blocând circulaţia pe un sens al principalei artere din municipiul Vaslui. 
 
În frunte cu preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, liberalii au urcat pe o scenă amenajată în centrul oraşului, au scandat lozinci ca: "PSD – ciuma roşie!" sau "Vrem justiţie, nu corupţie" şi au îndemnat trecătorii să li se alăture. 
 
Mitingul nu a fost lipsit de incidente, un cetăţean fiind îndepărtat de jandarmi din zona în care avea loc protestul după ce a spus că, dacă ar putea, "ar pune o bombă". 
 
* ALBA 
 
Sute de liberali, în frunte cu întreaga conducere a Consiliului Judeţean Alba, preşedintele Ion Dumitrel şi vicepreşedinţii Alin Cucui şi Dumitru Fulea, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a celorlalţi edili de municipii din judeţ – Aiud, Blaj şi Sebeş, au protestat, luni seara, la Alba Iulia, prilej cu care au fost scandate lozinci antiguvernamentale şi împotriva PSD. 
 
"Niciodată nu a fost atâta de rău, de instabilitate, de a nu şti ce va fi mâine, de lipsă totală de predictibilitate. Niciodată. V-o spune un om care este în administraţie de atâţia ani", a declarat prim-vicepreşedintele PNL Mircea Hava, aflat la cel de-al şaselea mandat consecutiv de primar al municipiului Alba Iulia. 
 
La rândul său, Ion Dumitrel, preşedinte al CJ Alba din 2005, a susţinut că este "mai grav decât a fost în perioada crizei" şi, de asemenea, că dezvoltarea României ar putea fi blocată. "Aş ruga toate partidele politice să înţeleagă că noi, administraţia locală, dorim să ne dezvoltăm aşa cum am făcut-o până acum, cu demnitate şi fără să stăm cu mâna întinsă la Bucureşti", a declarat Dumitrel. 
 
La protest au fost prezenţi peste cinci sute de edili, viceprimari, consilieri judeţeni, consilieri locali, simpli membri ai PNL, care au scandat lozinci ca "Hoţii, Hoţii", "PSD, ciuma roşie", "Nu vom ceda şi vom câştiga", "România, trezeşte-te". 
 
* ARAD 
 
Aproximativ 300 de persoane – primari, viceprimari, consilieri locali şi consilieri judeţeni, membrii ai PNL, au luat parte la mitingul de protest organizat luni, pe platoul din faţa Palatului administrativ al municipiului Arad, având ca scop susţinere moţiunii de protest împotriva Guvernului condus de Mihai Tudose. 
 
La miting nu a fost prezent preşedintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, aflat din câte se pare la Bucureşti. 
 
Prim-vicepreşedintele PNL Arad, Sergiu Bâlcea, a dat citire unui fragment din textul moţiunii de cenzură. 
 
La finalul protestului, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a spus că prin aplicarea OUG privind modificarea Codului Fiscal, judeţul Arad va pierde circa 35 milioane de euro, aceasta însemnând că vor trebui amânate o serie de investiţii, în primul rând de infrastructură, care ar fi trebuit să se realizeze în judeţ. 
 
* BISTRIŢA-NĂSĂUD 
 
Aproximativ 250 de liberali din judeţul Bistriţa-Năsăud au participat, luni, la manifestaţia de susţinere a moţiunii de cenzură depuse de PNL, organizată în faţa Instituţiei Prefectului, printre aceştia numărându-se membrii conducerii judeţene, primari de comune, consilieri locali şi judeţeni. 
 
Liberalii au început să se adune la sediul PNL din centrul istoric începând cu ora 16,30, după care au pornit în marş spre prefectură. 
 
Mitingul a fost anunţat între orele 17,00 – 20,00, cu o participare de aproximativ 500 de persoane, dar s-a terminat la ora 17,40, iar în piaţa din faţa Instituţiei Prefectului s-a adunat doar jumătate din numărul de participanţi scontat. 
 
"Această manifestare este, de fapt, felul nostru de a susţine, de a spune "Jos Guvernul PSD", "Afară, PSD în opoziţie", pentru ca această ţară să poată să respire, pentru ca această ţară să-şi regăsească ritmul şi să intre pe linia de plutire", a declarat preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc. 
 
Liberalii au scandat lozinci anti PSD, anti Dragnea şi anti Guvern, au fluturat steaguri şi au purtat la braţe banderole tricolore. 
 
* BRAŞOV 
 
Peste 700 de membri ai filialei PNL Braşov din tot judeţul, dar şi simpatizanţi ai formaţiunii politice au ceruit luni seara, în faţa Prefecturii Braşov, demisia Guvernului şi retragerea noului Cod Fiscal. 
 
Grupul de liberali a pornit de la sediul filialei judeţene, de pe strada Lungă, la ora 17.00, deplasîndu-se în marş pe strada Mureşenilor – Piaţa Sfatului – strada Republicii – sediul Prefecturii. Pe parcursul deplasării spre sediul Prefecturii au scandat: "Jos Guvernul", "Demisia", "PSD -ciuma roşie", "Mincinoşii", "Plecaţi de la guvernare". 
 
Aici, deputatul PNL Mihai Donţu, a dat citire moţiunii de cenzură timp în care s-a scandat: "Jos Guvernul", "Mincinoşii", "PSD-ciuma roşie", "Demisia", "Plecaţi de la guvernare", "Dragnea nu uita ţara asta nu-i a ta" şi s-a fluierat din vuvuzele. 
 
Preşedintele filialei PNL Braşov, Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că aplicarea noului Cod Fiscal va duce la sărăcirea primăriilor, dar şi la oprirea unor investiţii. 
 
"În primul şi în primul rând, judeţul Braşov va fi subfinanţat în urma aplicării noului Cod Fiscal. Judeţul Braşov va fi subfinanţat şi asta se va întâmpla nu numai la nivelul Consiliului Judeţean, unde vom pierde, după calculele noastre, peste 58 de milioane de euro, fonduri care puteau să meargă la investiţii. Era normal ca administraţiile publice din România să fie lăsate să lucreze. Totul va fi centralizat. Toate proiectele pe care le fac primarii noştri, fie că sunt de la PNL, fie că sunt de la PSD, UDMR sau PMP, azi sunt într-un mare impas. Acest Cod Fiscal nu trebuie să-şi facă efectul. Foarte multe investiţii vor putea fi duse cu greu la îndeplinire sau imposibil de finalizat. Pentru asta Codul Fiscal nu trebuie aplicat, iar Guvernul trebuie să plece", a declarat, în faţa celor prezenţi, preşedintele filialei PNL Braşov. 
 
Deputatul liberal Mara Mareş a cerut demisia Guvernului, afirmând că ţara este a tuturor românilor nu numai a guvernanţilor. 
 
"Braşovenii şi românii trebuie să înţeleagă că ce face PSD în ţara asta este crunt. Merităm mult mai mult dragi braşoveni. Ţara asta este a noastră, nu este a lor. Braşovul merită mult mai mult. Salariile vor creşte cu doi lei. De doi lei sunt ei. Rolul tuturor cetăţenilor din Braşov este să-i convingă pe parlamentarii PSD de Braşov să voteze moţiunea. Codul Fiscal nu trebuie aplicat. Tinerii României vor fi principalii afectaţi de acest lucru. Este o situaţie foarte tristă. Ne întrebăm de ce tinerii pleacă în străinătate. De asta pleacă, pentru că nu au de ce să rămână la noi în ţară. Îmi pun încrederea în fiecare parlamentar al acestei ţări că va face ce-i spune electoratul, nu ce-i spune Dragnea să facă. Demisia", a spus deputatul PNL. 
 
La Braşov protestul s-a încheiat în jurul orei 18.30. 
 
* CLUJ 
 
Aproximativ 200 de membri ai PNL Cluj au protestat, luni seară, începând cu ora 18,00, în faţa Prefecturii Cluj şi au cerut demisia Guvernului. 
 
Ei au scandat "Demisia", "PSD, ciuma roşie", "Jos Guvernul PSD" şi au purtat pancarde cu mesaje precum "Scapă România de năpasta PSDragnea", "PSDragnea bagă mâna adânc în buzunar să ne ia şi ultimii bani", "PSD ciuma roşie", "Plătim rate mai mari ca să aibă PSDragnea bani". 
 
"Cei de la PSD sunt practic nişte terorişti politici, dacă putem să spunem asta, întrucât în toate domeniile de activitate din această ţară au distrus totul. În domeniul administraţiei publice, prin măsurile luate au făcut imposibil ca anumite primării să funcţioneze. De exemplu, CJ Cluj pierde aproximativ 10 milioane de euro din bugetul pe care îl are doar pentru măsurile luate de către acest guvern inconştient. În domeniul sănătăţii avem probleme, chiar azi am primit de la un centru de-al nostru că nu mai avem bani de salarii pentru anumite zone din domeniul sănătăţii. În învăţământ, profesorii, de asemenea, au probleme, pentru că majorările de salarii nu le-au dat. În infrastructură, practic, în aceşti ani nu am reuşit nici măcar pe un kilometru de autostradă. Şi lucrurile pot să continue. Din acest punct de vedere, eu cred că orice zi în care acest guvern continuă să conducă această ţară este o zi pierdută pentru noi şi pentru copiii noştri. De aceea, cred că acest guvern trebuie să plece", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, liberalul Alin Tişe. 
 
Viceprimarul PNL de Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a citit în faţa celor prezenţi textul moţiunii de cenzură, care a fost citită luni după-amiază şi în Parlament. 
 
* CARAŞ-SEVERIN 
 
La mitingul organizat luni, în Piaţa 1 Decembrie 1918 din Reşiţa, s-au adunat, potrivit liberalilor cărăşeni, aproape 500 de persoane, nemulţumite de Guvernul Tudose, pentru a susţine moţiunea de cenzură. 
 
"La protest, alături de noi se află şi primarii oraşelor Caransebeş şi Moldova Nouă, dar şi primari liberali de comune. Este important să ieşim în toată ţara, pentru că nu ne dorim o întoarcere în timp. Este vorba de viitorul nostru şi a celor care ne urmează", a declarat primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, preşedintele organizaţiei municipale a PNL. 
 
În timpul mitingului, a fost prezentată o sinteză a textului moţiunii de cenzură depusă în Parlament împotriva guvernării PSD. De asemenea, participanţii au scandat lozinci antiguvernamentale. 
 
* HARGHITA 
 
Aproximativ 30 de persoane s-au adunat luni seara, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, la mitingul de protest organizat de PNL Harghita, pentru susţinerea moţiunii de cenzură. 
 
Liderul PNL Harghita, Sebastian Buzilă, a dat citire unui rezumat al moţiunii de cenzură după care, protestatarii – consilieri locali sau judeţeni liberali, membri de partid sau simpli cetăţeni – au strigat lozinci precum: "Jos, jos, jos, Guvernul mincinos!", "PSD-ciuma roşie" sau "Jos PSD!". 
 
Sebastian Buzilă a declarat presei că şi PNL Harghita, în ciuda faptului că este o organizaţie mică, încearcă să-şi aducă aportul la stoparea guvernării PSD. 
 
"Prin guvernarea lor defectuoasă, într-un an în care avem o creştere economică de şase la sută, am ajuns să tăiem investiţiile, ajungând la mai puţin de 2 la sută din PIB, în condiţiile unui deficit bugetar de trei la sută. Asta înseamnă că ne împrumutăm pentru a plăti salarii şi pensii, nu ne gândim deloc la viitor, nu ne gândim la copiii noştri, care vor ajunge să ne plătească nouă împrumuturile făcute iresponsabil", a declarat Sebastian Buzilă. 
 
Acesta a adăugat că liberalii harghiteni sunt indignaţi de "atacul la Justiţie, de lupta PSD-ului cu nişte adversari imaginari, cu statul paralel, cu Soros, cu multinaţionalele", prin care justifică nerealizarea obiectivelor din programul de guvernare, în condiţiile în care "au toate pârghiile legislative şi executive pentru a-şi implementa măsurile promise". 
 
* HUNEDOARA 
 
Peste 300 de membri ai Partidului Naţional Liberal (PNL), între care s-au numărat primari şi consilieri locali, au protestat luni seara în faţa sediului Prefecturii din Deva, solicitând demisia Guvernului. 
 
În paralel a fost citită o sinteză a moţiunii de cenzură prezentată luni în Parlament, în acest context organizatorii pichetării cerându-le parlamentarilor de la toate partidele politice să voteze pentru demiterea Executivului. 
 
"Acest guvern nu aduce nimic bun României. Am ajuns într-o situaţie în care continuarea acestei guvernări va duce România spre un dezastru care nu va putea fi sau va fi corectat foarte greu în anii care vor urma. (…) Dacă se continuă cu acest mod de a conduce vor apărea mari probleme şi în judeţul Hunedoara, un judeţ care are nevoie de investitori şi de o autostradă", a declarat preşedintele filialei judeţene PNL Hunedoara, deputatul Lucian Heiuş. 
 
Potrivit acestuia, lucrările la autostrada Lugoj-Deva sunt întârziate, parlamentarul PNL apreciind că aceasta va fi gata abia în anul 2024 şi nu în 2018 cum fusese stabilit. 
 
Protestul s-a desfăşurat fără incidente. 
 
* MARAMUREŞ 
 
Peste 500 de liberali au protestat, luni seara, în municipiul Baia Mare, plecând în marş pe jos din faţa sediului PNL Maramureş prin centrul oraşului până în faţa Prefecturii Maramureş. 
 
Înarmaţi cu steaguri tricolore şi zeci de pancarte pe care erau scrise lozinci împotriva Guvernului, împotriva PSD şi a liderului acestuia, Liviu Dragnea, protestatarii au scandat pe toată durata traseului, au fluierat în vuvuzele şi au agitat drapele. Cele mai frecvente lozinci strigate au fost: "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta !" şi " PSD ciuma roşie!" 
 
Vicepreşedintele PNL, Gheorghe Mihai Bârlea, a spus în faţa celor prezenţi că protestul a fost organizat pentru a face cunoscut textul moţiunii de cenzură depusă de PNL în Parlament. 
 
"Poate vă întrebaţi atât dumneavoastră cât şi alţi cetăţeni din oraş de ce suntem noi aici la această oră târzie? O spunem răspicat: suntem aici în semn de solidaritate cu iniţiativa PNL, care la această oră citeşte în Parlamentul României moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose. Suntem, pe de altă parte, aici în semn de solidaritate cu milioanele de români care odată cu instalarea PSD-ului la guvernare au reacţionat la minciună, la trădarea lor şi iată că din ianuarie nu a fost lună ca să nu existe din partea societăţii civile manifestări de ostilitate prin care să condamne faptul că una au spus în campania electorală şi alta se traduce în realitate", a spus Gheorghe Mihai Bârlea. 
 
* SATU MARE 
 
Circa 200 de liberali au protestat luni în centrul municipiului Satu Mare, scandând lozinci antiguvernamentale şi cerând demisia lui Liviu Dragnea. 
 
Protestatarii s-au adunat în faţa sediului PNL de unde au pornit către Palatul Administrativ, unde preşedintele filialei judeţene, Adrian Albu, a citit moţiunea depusă de PNL. 
 
"Nu ne rămâne decât să aşteptăm ziua votului şi să aşteptăm că parlamentarii vor înţelege că trebuie să îndreptăm ţara spre o cale normală. Nu cred că mai e cazul să ieşim în stradă, dar dacă vom mai ieşi, haideţi să ne alăturăm celor care protestează pentru că se pare că este singura posibilitate de a-i face pe oamenii aceştia să înţeleagă, altfel râd şi îşi bat joc de noi", a declarat Adrian Albu. 
 
Protestatarii au afişat pancarte cu inscripţii precum: "Demisia PSDragnea", PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă". 
 
* SĂLAJ 
 
Circa 300 de liberali au mărşăluit, luni seara, prin centrul Zalăului, în cadrul unui eveniment de susţinere a moţiunii de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Guvernului Tudose, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă". 
 
Membrii PNL Sălaj s-au reunit în jurul orei 17.00 în faţa sediului filialei judeţene, de unde au plecat în marş spre centrul oraşului, oprindu-se câteva zeci de minute mai târziu pe platoul din faţa sediului Instituţiei Prefectului. Aici, consilierul judeţean Radu Căpâlnaşiu, fost primar al Zalăului şi lider al liberalilor din Sălaj, a dat citire unei sinteze a moţiunii de cenzură. 
 
Ulterior, participanţii la protest au scandal lozinci împotriva PSD şi a guvernării, fluturând câteva zeci de drapele tricolore. 
 
La final, Radu Căpîlnaşiu le-a cerut celor prezenţi să-şi strângă drapelele şi să plece, fără a provoca evenimente neplăcute. 
 
Protestul de luni a fost autorizat de Primăria Zalău, forţele de ordine însoţind coloana de manifestanţi pe tot parcursul evenimentului. 
 
* TIMIŞ 
 
Circa 150 de liberali timişoreni au protestat luni seara, în faţa Prefecturii Timiş, exprimându-şi astfel susţinerea pentru Moţiunea citită de PNL în Parlament, intitulată ''PSDragnea, în campanie mumă, la guvernare ciumă'', municipalitatea timişoreană urmând să piardă ciirca 33 de milioane de euro anual prin aplicarea noului Cod Fiscal. 
 
Preşedintele liberalilor timişeni, Nicolae Robu, a deschis mitingul afirmând că PNL a depus o moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD+ALDE în contexul în care acest Guvern continuă cu o serie de mult începută de măsuri care ''ne îngrijorează'', şi care sunt de natură să destabilizeze economia ţării în primul rând, şi să facă mult rău societăţii româneşti şi în alte planuri. 
 
''Ne manifestăm nemulţumirea faţă de noul Cod Fiscal, care conţine unele prevederi pe care noi nu le putem accepta şi le vom combate cu mijloace democratice, cât timp va fi cazul. În primul rând – prin unele măsuri luate, bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, motor ale societăţii româneşti, aşa cum este Timişoara (…) scad cu sume considerabile, cu circa 35%, bugetul local al municipiului Timişoara ar urma să scadă cu cca 33 de milioane de euro pe an'', a afirmat Nicolae Robu. 
 
Primarul a subliniat că semnificaţia sumei şi consecinţele diminuării bugetului local cu ea, spunând că pentru exerciţiul financiar european 2014-2020, Timişoara are la dispoziţie pe POR Axa 4, un total de 54 de milioane de euro, iar printr-o măsură a Guvernului PSD+ALDE, bugetul local scade într-un singur an cu 33 de milioane de euro. 
 
''Cu aceşti bani noi am realizat în ultima perioadă obiective importante de infrastructură pentru oraşul nostru, în cinci ani de mandat am realizat trei pasaje, unul este pe fonduri europene, dar două sunt pe buget local, multe altele reabilitări de spaţii de învăţământ, de sănătate şi dotările lor. Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2021, avem nevoie de investiţii. Nu putem sta pasivi când vedem ce pericol ne aşteaptă prin greşelile pe care le fac cei de la guvernare'', a continuat Robu. 
 
Liderul PNL Timiş a mai punctat faptul că liberalii sunt adepţii fiscalităţii reduse, dar reducerile de taxe şi impozite trebuie făcute ''cu cap'' pentru a nu apărea efecte negative. 
 
Cei prezenţi la protest au scandat: ''PSD ciuma roşie'', ''Hoţii, hoţii''. Mitingul s-a încheiat după circa 20 de minute, fără incidente.
 
* ARGEŞ 
 
Câteva sute de persoane au participat, luni, la un miting organizat de PNL în municipiul Piteşti pentru susţinerea moţiunii de cenzură 
 
Protestatarii s-au strâns în zona sediului PNL Argeş, de unde au pornit în marş prin zona centrală a municipiului Piteşti. Coloana de manifestanţi a trecut pe lângă sediului PSD Argeş şi pe lângă Primăria Piteşti, scandând lozinci împotriva guvernului şi a liderului social-democrat Liviu Dragnea. 
 
Punctul final al protestului a fost Piaţa Vasile Milea, unde preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, a citit textul moţiunii de cenzură, documentul fiind ulterior înmânat prefectului. 
 
Protestul, la care au participat aproximativ 400 de oameni, a durat mai puţin de o oră şi s-a încheiat fără incidente. 
 
* BRĂILA 
 
Aproximativ 400 de liberali au participat, luni seară, la un mitingul de susţinere a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Tudose, intitulat "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă" şi organizat în faţa Palatului Administrativ din Brăila. 
 
"Dacă este nevoie, vom merge până la Bucureşti, la Palatul Parlamentului şi vom spune că acest Guvern, care este condus de un brăilean, nu face lucruri bune pentru ţară şi ar trebui să se oprească. Toate problemele pe care le are ţara noastră astăzi le are din cauza modului în care PSD a înţeles să guverneze", a declarat preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă. 
 
Liberalii au venit cu pancarte pe care se puteau citi următoarele mesaje: "PSDragnea bagă mâna adânc în buzunar să ne ia şi ultimul ban", "Reţeta Dragnea – dărnicia care te sărăceşte", "Dragnea şi ai lui au tăiat puterea Leului", "Cod Roşu – opriţi dezastrul". 
 
* BUZĂU 
 
Peste 500 de membri şi simpatizanţi PNL au mărşăluit luni seara circa o jumătate de oră pentru ca în final să protesteze în faţa Prefecturii Buzău. 
 
Cu fluiere şi vuvuzele, aceştia plecat din Piaţa Dacia şi au mărşăluit către Prefectura Buzău purtând pancarte pe care se putea citi: "Ia atitudine, doar împreună îi putem opri", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie", "Altă întrebare, altă guvernare!" 
 
"Guvernul trebuie să plece, toţi românii care cred că există şi o Românie curată trebuie să ia atitudine,căci în joc este chiar viitorul copiilor noştri", a declarat, pentru AGERPRES, Adrian Zoica, preşedintele organizaţiei municipale a PNL. 
 
La finalul marşului, membri şi simpatizanţii PNL s-au oprit în faţa Prefecturii Buzău, unde au strigat lozinci antiguvernamentale şi au citit textul moţiunii depuse de PNL în Parlament. 
 
* CONSTANŢA 
 
Peste 500 de activişti liberalii au ieşit luni în stradă, de la ora 17.00, organizând un marş de protest ce a pornit din zona Stadionului Portul şi s-a încheiat pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, cu un miting, manifestanţii strigând lozinci împotriva politicilor promovate de majoritatea guvernamentală. 
 
În mesajul transmis public, prin care a apelat la solidarizarea constănţenilor cu acţiunea protestatară, preşedintele Filialei judeţene PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă declarat: "Suntem în război total cu acest Guvern Tudose-Dragnea. Halul în care PSD îşi bate joc de români cere o reacţie puternică din partea noastră, a Partidului Naţional Liberal. Depunem moţiune de cenzură în Parlament, dar, în acelaşi timp, organizăm ample acţiuni de protest în toată ţara!". 
 
* DOLJ 
 
Circa 800 de persoane, membri ai PNL Dolj, au participat luni seara la marşul şi mitingul organizate de liberali în Craiova pentru susţinerea moţiunii "PSDragnea în campanie mumă, la putere ciumă". 
 
Protestatarii, în frunte cu liderii liberali din judeţ, s-au strâns în faţa sediului PNL Dolj, de unde au plecat în marş spre Piaţa "Mihai Viteazu" – Piaţa Prefecturii, traversând zona centrală a municipiului Craiova. 
 
Pe parcursul protestului, care a durat circa o oră, participanţii au purtat pancarte pe care se putea citi: "PSDragnea în campanie mumă, la putere ciumă", "Ziua şi noaptea ca hoţii", "Cod roşu, opriţi dezastrul!", "PSD, statul paralel" şi au scandat împotriva Guvernului şi a PSD: "DNA să vină să vă ia", "Jos Guvernul PSD!", "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă", "PSD, ciumă roşie", "Jos Guvernul PSD!", "Demisia, demisia", "Hoţii, hoţii", "Cine nu sare, nu vrea schimbare" etc. 
 
* GIURGIU 
 
Aproximativ trei sute de persoane au protestat luni seara pe străzile din centrul municipiului Giurgiu şi în faţa instituţiei Prefectului Judeţului. 
 
Mulţi dintre giurgiuvenii care au protestat purtau fulare galbene la gât, iar printre ei au fost şi preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu, Marin Anton, alţi lideri locali liberali, consilieri municipali, judeţeni, dar şi membri sau simpatizanţi ai partidului, precum şi oameni care nu sunt înscrişi în vreun partid politic. 
 
"PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă!", "Jos ciuma roşie!" – au fost lozincile scandate de protestatari. Ei spun că acest protest a fost organizat în contextul depunerii moţiunii de cenzură de către liberali şi pentru a atrage cât mai multe voturi în Parlament pentru ca moţiunea să treacă. 
 
"Au spus că se vor mări salariile, dar mie patronul mi-a spus să merg să îmi plătesc dările la stat din salariu, pe el nu îl interesează şi nici nu poate să îmi mărească salariul pentru asta. Muncesc de dimineaţa până seara şi rămân cu mai nimic din salariu, am copii de crescut şi o mamă bolnavă, totul s-a scumpit, nu ştiu cum o să trecem peste iarnă", a declarat, pentru AGERPRES, unul dintre protestatari, Costel B. 
 
"Noi protestăm la ora asta, dar angajaţii din Prefectură cred că au plecat de mult acasă, ar trebui să începem protestele de dimineaţa", a declarat un alt protestatar, Ionel A. 
 
Jandarmii au fost prezenţi pentru asigurarea ordinii publice şi, potrivit autorităţilor, protestul nu ar fi fost unul anunţat, pentru care să se fi cerut autorizaţie. Protestul s-a încheiat după aproximativ o oră, fără a fi înregistrate incidente. 
 
* GORJ 
 
Circa 300 de persoane au participat luni seara, în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, la o acţiune de susţinere a moţiunii de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", iniţiată de PNL şi USR împotriva Guvernului Tudose. 
 
Participanţii la eveniment s-au strâns în faţa sediul PNL Gorj din municipiul Târgu-Jiu, de unde au pornit în marş către sediul Prefecturii. 
 
Moţiunea de cenzură a fost citită de primarul comunei Câlnic, Dumitru Vulpe.  Acţiunea nu a fost una autorizată, la faţa locului fiind prezente echipaje de jandarmi şi poliţişti. 
 
"Este o acţiune de protest organizată pe reţelele de socializare, dat fiind faptul că au fost şi reprezentanţi ai sindicatelor şi cetăţeni care şi-au manifestat intenţia de a fi alături de noi, susţin punctele din moţiunea de cenzură, însă evitau să participe la un miting politic. Ca atare, am mers pe o mobilizare pe Facebook, astfel încât toţi cetăţenii care vor să participe la această mişcare de stradă pentru susţinerea moţiunii de cenzură să poată să facă acest lucru", a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Gorj, Denisa Şuţă. 
 
* OLT 
 
Aproximativ 200 de persoane au participat luni seara, la Slatina, pe platoul din faţa Instituţiei Prefectului, la mitingul organizat de PNL Olt. 
 
Manifestaţia a început la ora 17,00 şi s-a încheiat la ora 18,00 timp în care liberalii au citit la microfon textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Tudose, intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă". 
 
"A fost o iniţiativă la nivel naţional, de a ne strânge membri ai PNL, în toată ţară, în faţa prefecturilor, pentru a trage un semnal prezentat şi în moţiunea de cenzură, anume românii să îndrăznească să creadă că la un an de la câştigarea alegerilor coaliţia PSD – Dragnea a aruncat la gunoi promisiunile făcute şi speranţa românilor pentru un trai mai bun. Nemulţumirile noastre se regăsesc în conţinutul moţiunii de cenzură. Suntem câteva sute de persoane, vom citi textul moţiunii integral", a spus, la miting, preşedintele interimar al PNL Olt, Liviu Voiculescu. 
 
La miting liberalii au scandat lozinci antiguvernamentale. 
 
* PRAHOVA 
 
Peste 900 de persoane, parlamentari PNL, aleşi liberali locali şi judeţeni, dar şi membri de partid şi simpatizanţi au participat, luni seară, în centrul municipiului Ploieşti, la o acţiune de susţinere a moţiunii de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă". 
 
La finalul unei şedinţe a Comitetului de Coordonare Extraordinar al PNL Prahova care a avut loc într-o sală a Palatului Administrativ, unde îşi are sediul şi Prefectura Prahova, liberalii, între care senatorul Iulian Dumitrescu şi deputaţii Roberta Anastase şi Răzvan Prişcă au ieşit în faţa clădirii, acesta din urmă citind textul moţiunii. 
 
La final, el a fost aplaudat, iar cei prezenţi au aprins lanternele telefoanelor mobile, unii dintre ei strigând "Dragnea, nu uita, ai şi tu celula ta" şi "CCR, altă pacoste". 
 
Potrivit organizatorilor, peste 900 de persoane au fost prezente la eveniment. 
 
* TELEORMAN 
 
Aproximativ 350 de liberali şi-au urmat luni seara liderul judeţean în faţa Instituţiei Prefectului Teleorman, unde preşedintele PNL, Eugen Pîrvulescu, a citit textul moţiunii de cenzură "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă". 
 
Acţiunea PNL a pornit din faţa sediului partidului, iar în faţa Prefecturii toţi participanţii au aprins telefoanele pentru a "lumina Guvernul". 
 
Potrivit liderului filialei liberale locale, oamenii din Teleorman au ales să participe la eveniment în număr mare "speriaţi fiind pentru că PSD a pus stăpânire pe judeţ". 
 
* TULCEA 
 
Circa 40 de membri PNL s-au adunat luni seara, în faţa Prefecturii judeţului Tulcea, într-o acţiune de susţinere a moţiunii de cenzură citită în Parlament. 
 
Acţiunea nu a fost autorizată, dar organizaţia judeţeană a PNL a informat Primăria municipiului şi Prefectura judeţului cu privire la aceasta. Chiar şi aşa, în momentul în care liberalii au ajuns la sediul Prefecturii, doi angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) i-au comunicat liderului liberalilor că trebuie să obţină acordul comandantului instituţiei. 
 
"Probabil că nu a existat o comunicare între Prefectură şi IJJ şi ne-au rugat să aşteptăm până primesc un răspuns din partea comandantului", a explicat situaţia preşedintele organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie. 
 
Potrivit sursei citate, acţiunea, care s-a încheiat fără incidente în circa 15 minute, a fost susţinută şi de filiala teritorială a Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa. 
 
* VÂLCEA 
 
Aproximativ 300 de persoane, membri şi simpatizanţi PNL, au protestat luni seara, începând cu ora 17,00 în municipiul Râmnicu Vâlcea, pentru a susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. 
 
Liberalii vâlceni au pornit în marş din faţa sediului organizaţiei de partid şi s-au deplasat, fără incidente, până în faţa Prefecturii Vâlcea unde au rămas circa 40 de minute şi au citit textul moţiunii de cenzură. Protestul s-a încheiat înainte de ora 18,00.