"Aş vrea să subliniez un aspect de natură constituţională: atât timp cât o lege este adoptată de Parlament şi se află în proces de promulgare, un asemenea act normativ nu mai poate fi adoptat prin altă procedură legislativă cum ar fi asumarea răspunderii Guvernului sau o ordonanţă de urgenţă, decât, sigur, încălcând prevederile constituţionale. Unica soluţie rămâne convocarea Parlamentului, dezbaterea în Parlament a cererii de reexaminare a preşedintelui, unde sunt trei posibilităţi. Una este să-l retrimită în forma în care a fost adoptat iniţial, a doua – să facă modificări şi a treia – să-l respingă", a precizat Nicolăescu, la RFI.

În opinia deputatului PNL, coaliţia de guvernare "probabil va avea mintea de pe urmă, în sensul în care să se pună la masă şi să convoace Parlamentul, că de aceea este majoritate parlamentară, şi, bineînţeles, absolut toţi cei care au ceva de spus să dezbată încă o dată care sunt riscurile aplicării Codului fiscal, în condiţiile în care Guvernul nu şi-a îndeplinit angajamentele".

Întrebat dacă ia în calcul o sesizare a Curţii Constituţionale, Nicolaescu a spus: "Nu putem spune că este neconstituţional în acest moment, atâta timp cât noi l-am votat. Nu mai putem să facem nimic decât ce v-am spus mai devreme, să schimbăm mai repede Guvernul Ponta decât se aşteaptă, să nu periclităm soarta României''.