Suspecții foloseau o metodă inedită în furturile pe care le-au operat, timp de un an de zile, în Spania. Pentru comiterea fiecărei fapte se foloseau de câte o mașină pe care, în prealabil, o furau din apropierea locurilor în care acționau. Poliția Română informează că cei patru infractori, pe numele cărora existau mandate europene de arestare, emise de autoritățile spaniole, solicitându-se arestarea în vederea predării către autoritățile judiciare ale acestui stat, au fost găsiți în orașul Balș, din județul Olt.

 

Aceștia sunt bănuiți că, în perioada 2018-2019, au sustras 32 de autovehicule din Spania, pe care le-ar fi folosit la comiterea de furturi din locuințe sau societăți comerciale. După săvârșirea faptelor, suspecții au revenit în România. După ce au fost capturați, ieri, cei patru au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reținerea lor pentru 24 de ore, urmând să fie deferiți, astăzi,  judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

 

Pentru depistarea bărbaților, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române. La acțiune au participat și polițiști din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Balș și jandarmi.