Lenea, desfrâul şi mânia, păcatele "preferate" ale bucureştenilor

Lenea, desfrâul şi mânia, păcatele "preferate" ale bucureştenilor

O atmosferă urban-cool a fost aseară la ShortsUP, în cadrul noului proiect "Păcate capitale".

Păcătoşi din toate colţurile Bucureştiului, uniţi de dorinţa de a vedea scurtmetraje despre avari, trufaşi, desfrânaţi şi mânioşi, au venit în număr mare la Atelierul de Producţie, un spaţiu de artă contemporană amenajat într-o fostă hală industrială. Filmele au fost poiectate concomitent pe patru ecrane, în două săli de proiecţie.

Aproape 900 de iubitori de scurtmetraje au intrat printr-o perdea de fum direct în "Purgatoriu", unde îi aştepta singura şansă de salvare prin mărturisirea păcatelor "preferate". Un înger şi un demon le-au dat curaj să-şi scrie păcatele, în timp ce un mag le testa spectatorilor lăcomia, îndemnându-i să scormonească în cutii misterioase. Spaţiul underground al Atelierului a fost colorat de lucrările Alexandrei Albu şi de decorurile realizate de Florina Isai şi a fost împărţit pe zone, pentru fiecare dintre cele 7 păcate.

După o atentă prelucrare a chestionarelor completate de cei prezenţi, s-a realizat un top 3 al păcatelor capitale preferate de bucureştenii prezenţi la ShortsUP, dar şi de expaţii din Capitală, amatori de scurtmetraje. Cele mai practicate păcate au fost, în ordinea voturilor, lenea, desfrâul şi mânia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Următorul eveniment ShortsUP din Bucureşti va avea loc la mijlocul lunii noiembrie.