Legenda terorismului, Carlos "Şacalul", judecat din nou în Franţa

Legenda terorismului, Carlos "Şacalul", judecat din nou în Franţa

Curtea cu Juri specială din Paris va judeca începând de luni procesul intentat pentru ''acte de terorism'' venezuelanului Ilici Ramirez Sanchez, alias Carlos ''Şacalul'', în vârstă de 62 de ani. Acuzat de atentate în anii '70 şi '80 şi chiar de legături cu regimul comunist al lui Nicolae Ceauşescu, Carlos "Şacalul" se află în prezent într-o închisoare, în Franţa.

"Procesul care începe luni este cel al unei epoci apuse", scrie ziarul francez "Le Figaro", amintind că regimurile comuniste, care l-au sprijinit pe teroristul venezuelean, au căzut de multă vreme, iar doi lideri importanţi - Saddam Hussein şi Muammar Gaddafi, care au sponsorizat activitatea terororistă a lui Sanchez - nu mai sunt nici ei în viaţă. "Fiul unui obscur avocat marxist nu mai constituie nicio ameninţare pentru nimeni", scrie "Le Figaro". Ziarul se întreabă care mai este rostul acestui proces care se estimează că va dura până pe 16 decembrie. În prezent,  "Revoluţionarul de profesie'', aşa cum se definea, ispăşeşte o sentinţă de închisoare pe viaţă pentru uciderea a doi poliţişti şi a unui agent, în 1975, la Paris.

Carlos  "Şacalul " îşi datorează notorietatea luării de ostatici, la sediul OPEC de la Viena, în 1975. El se află în detenţie din 1994, într-o închisoare din apropiere de Paris, după ce a fost arestat, la Khartoum, de agenţi ai serviciilor secrete franceze, şi va răspunde pentru complicitate în patru atentate soldate cu 11 morţi şi peste 100 de răniţi în anii 1982 şi 1983.

Ne puteți urmări și pe Google News