LE SOIR: Forumul economic mondial (WEF) de la Davos nu se va ține în 2021

LE SOIR: Forumul economic mondial (WEF) de la Davos nu se va ține în 2021

Următorul Forum economic mondial (WEF) va avea loc la Davos (GR) cel mai devreme în 2022 din cauza epidemiei de coronavirus.

Manifestarea care trebuia să aibă loc în ianuarie următor în stațiunea din cantonul Grisons fusese deja amânată pentru vară.

WEF informase la sfârșitul lunii august că forumul din 2021 nu se va ține la Davos între 26 și 29 ianuarie din cauza crizei coronavirusului. A fost menționat începutul verii ca alternativă posibilă. Se pare astăzi că WEF nu va avea pur și simplu loc la Davos în 2021.

Tamara Henderson, președinta Hotel Gastro Davos, a confirmat marți un articol din “Südostschweiz” potrivit căruia WEF a informat industria hotelieră că forumul nu va avea loc la începutul verii în stațiunea din cantonul Grisons.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Am fost oarecum surprinși de această scrisoare”, a declarat Tamara Henderson agenției de presă Keystone-ATS. “Ne simțim dați la o parte și vrem mai multă claritate pe viitor”.

Sectorul hotelier se concentrează de acum pe ediția din 2022.

Pentru comuna Davos această scrisoare către hotelieri nu a schimbat nimic, a declarat pentru “Südostschweiz” cancelarul comunal Michael Ștraub.

Autoritățile comunale presupuneau că forumul nu va avea loc în 2021 în stațiunea din cantonul Grisons dacă nu se va constata nicio evoluție pozitivă în criza coronavirusului. “Următoarea noastră dată este ianuarie 2022”, a subliniat Michael Ștraub.

Organizatorii forumului au arătat că detaliile vor fi anunțate de îndată ce sănătatea și securitatea participanților vor putea fi garantate.

Sursa

Traducere: Gabriela Sîrbu, RADOR