Evenimentul Zilei > Actualitate > LE MONDE: Coreea de Sud, al doilea focar de infecție cu Covid-19: 1.146 de cazuri de contaminări
LE MONDE: Coreea de Sud, al doilea focar de infecție cu Covid-19: 1.146 de cazuri de contaminări

LE MONDE: Coreea de Sud, al doilea focar de infecție cu Covid-19: 1.146 de cazuri de contaminări

În China continentală, coronavirusul a infectat 78.064 de persoane și a provocat 2.715 decese.

Autoritățile medicale din Coreea de Sud au anunțat miercuri, 26 februarie, 169 de noi contaminări, pentru un total de 1.146 și unsprezece decese legate de coronavirus. Este vorba despre cel mai înalt nivel de infectare din lume în afara Chinei continentale, unde epidemia Covid-19 a început în decembrie.

Printre cei infectați, un soldat american staționat în tabăra Carroll, la 30 de kilometri nord de Daegu (epicentrul epidemiei din țară), a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, au anunţat responsabilii militari. Fiind primul soldat american contaminat, el a fost plasat în auto-carantină în reședința sa din afara bazei militare.

În China, oficialii din domeniul sănătății au anunțat cel mai mic bilanţ zilnic de trei săptămâni, cu 52 de decese în ultimele 24 de ore – aducând la 2.715 totalul cumulat al victimelor de la izbucnirea pneumoniei virale în Hubei, în luna decembrie. De asemenea, aproximativ 406 de cazuri noi de contaminare au fost raportate, potrivit Comisiei naționale de sănătate.

În aceeași zi, autoritățile chineze au pus în carantină 94 de persoane aflate într-un zbor care sosea la Nanjing (estul Chinei) din Seul, deoarece trei pasageri erau febrili, a raportat presa de stat chineză.

Oficialii vamali s-au urcat în avion la scurt timp după aterizarea acestuia pentru a detecta eventiale simptome ale noului coronavirus și le-au descoperit la trei pasageri, toți chinezi, potrivit CCTV.

Aceştia au fost spitalizaţi pentru un test de depistare. Ei nu au călătorit recent la Wuhan, capitala provinciei Hubei, unde a apărut virusul, a mai precizat canalul chinez.

Sursa

Traducerea: Rodezia Costea – RADOR