Atât Laura Codruţa Kovesi cât şi Tudorel Toader îşi vor prezenta punctul de vedere în faţa Secţiei pentru procurori a CSM. Audierile au loc în contextul în care, mâine, Kovesi va prezenta bilanţul DNA.

„În întâmpinarea interesului general suscitat de avizul consultativ solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, Secţia pentru procurori informează opinia publică cu privire la faptul că urmează să ia în discuţie solicitarea ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în şedinţa stabilită pentru ziua de marţi, ora 14.00, la sediul Consiliului’’, se precizează într-un comunicat al Secţiei pentru procurori a CSM.

Ministrul Justiţiei a anunţat în seara de 22 februarie că declanşează procedura de revocare a procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi pentru „acte şi fapte de netolerat întrun stat de drept”.

Comportamentul excesiv de autoritar şi prioritizarea soluţionării dosarelor cu impact mediatic s-au numărat printre motivele pentru care ministrul a decis să propună revocarea şefei DNA.

„Concluziile sunt fundamentate pe un număr de 20 de puncte care prezintă 20 de categorii de acte şi fapte menţionate. În raport sunt reţinute faptele pentru perioada februarie 2017-februarie 2018”, a declarat Tudorel Toader.

A doua zi, Laura Codruţa Kovesi a emis un comunicat în care a răspuns demersului lui Tudorel Toader: „Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției”.