Laura Bush nu-l mai poate întâlni pe Patriarhul Daniel

Laura Bush nu-l mai poate întâlni pe Patriarhul Daniel

Patriarhia a anunţat, astăzi la prânz, anularea întâlnirii dintre Prefericitului Daniel şi prima doamnă a Statelor Unite, Laura Bush, apreciind că situaţia în care se află acum şeful Bisericii Ortodoxe nu mai permite întrevederea. Anunţul a fost făcut de părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Întâlnirea a fost programată înainte ca Patriarhul să-şi fractureze glezna stângă, a mai spus oficialul Bisericii Ortodoxe Române.

"Era vorba despre o întrevedere protocolară în care doamna Laura Bush urma să viziteze reşedinţa şi Palatul Patriarhiei, unde se află obiecte din patrimoniul bisericesc. Întrucât Patriarhul este în spital după accidentul de duminică, când a suferit o fractură dublă la gamba stângă, întâlnirea nu mai poate avea loc", a declarat, pentru Mediafax, părintele Stoica.

La Spitalul Militar Central începuseră pregătirile pentru amenajarea unui salon special, în apropiere de rezerva Patriarhului, unde ar fi putut avea loc întrevederea dintre cei doi. În urma discuţiilor dintre reprezentanţii BOR şi ai staff-ului american, întrevederea dintre Laura Bush şi Patriarhul Daniel a fost anulată.

Laura Bush îl va însoţi pe preşedintele SUA în vizita pe care o va face în România cu ocazia summit-ului NATO.

Ne puteți urmări și pe Google News

Patriarhul Daniel a fost internat în Secţia de ortopedie-traumatologie a Spitalului Militar, după ce a suferit o fractură la glezna stângă, duminică, la finalul Sfintei Liturghii, în timp ce urca scările spre reşedinţa patriarhală. 

Citiţi şi: Prea Fericitul şi-a rupt piciorul

(15:33)