UPDATE. 15.05.
Lansarea candidaților PDL s-a încheiat în aplauze și pe acordurile imnului PDL.
UPDATE 14.54. Vasile Blaga: "PDL nu e partidul care apare și dispare. PDL este partidul pe care scrie «Victorie» în toate bătăliile electorale. Dacă ceva ne-a legat întotdeauna au fost bătăliile electorale. Suntem ca bărbații care pleacă în armată, care se fac prieteni și ramân prieteni toată viața. (…) Acum un an pe vremea asta vă spuneam că 2012 va fi cel mai greu an electoral din istoria noastră, și uitați oameni de bine, din diferite zone, ne cântă prohodul, dar ei nu cunosc partidul ăsta. Noi, ca un făcut, în toate campaniile am fost în Opoziție.  Vreau curaj din partea liderilor partidului, să nu mai stea acasă, să vină la televizor și să sprijine campania noastră electorală. Nu vă cer în campanie decât să fiți pedeliști."
UPDATE 14.50. Se cântă "Noi suntem români", toată sala s-a ridicat în picioare, s-a încins o horă.
UPDATE 14.45. Adriean Videanu: "Vechea gardă a PDL moare și nu se predă.(…) Sorine (n.r – Sorin Oprescu ) păzește că vine Silviu! (n.r. – Silviu Prigoană). Cum e posibil ca in patru ani de mandat un primar al Capitalei să nu fie în stare să propună Consiliului General măcar două proiecte?. (…) Singurul proiect al lui Sorin Oprescu a fost statuia împăratului Traian de la muzeul de Istorie. Împăratul e gol ca și primarul și atunci avem obligația să recâștigăm Bucureștiul."
UPDATE 14.36. Elena Udrea: "Suntem pregătiți să câștigăm alegerile locale, și apoi pe cele parlamentare. Sala este plină de pedeliști. Când bocitoarele useliste se pregăteau să ne jelească pe la televizor, zece mii de pedeliști sărbătoresc intrarea în luptă. Sala aceasta arată că PDL are într-adevăr nouă vieți. PDL nu trebuie să caute soluţii în altă parte. Soluţia este, fiecare dintre noi şi cei de acasă, cei peste 300 de mii (membrii PDL – n.r.) care se uită la noi cu speranţă.(…) Nu plecarea de la guvernare trebuie să fie o problemă pentru noi. (..)  PDL a câștigat alegerile din Opoziție. PDL este un partid care nu poate fi învins (PDL!, PDL! se scandează din sală). În șapte luni românii vor regreta guvernarea Boc.(…) PDL știe ce este interesul național, am fost singurul partid care și-a sacrificat voturile să salveze țara. (…) Armata de 55.000 de oameni cu care am plecat la bătălie, trebuie să câștige alegerile din 10 iunie (…) Dacă vom putea, și suntem în stare să facem o Opoziție adevărată, șansa guvernării din noiembrie este a PDL.(…) Astăzi avem forța să ducem acest partid la guvernare. Sunt în PDL pentru că am crezut într-un om și într-o echipă. Cred că vom scoate scorul pe care ni l-am propus. (…) Fiecare dintre noi trebuie să credem în forța de a câștiga alegerile. Dvs sunteți succesul partidului!".
UPDATE 14.30. Sulfina Barbu, candidatul PDL la primăria sectorului 4: "Mă bucur că astăzi am putut să demonstrăm că suntem un partid puternic. În 2007, după ce ne-am făcut treaba în guvern, PSD şi PNL ne-au dat afară din guvern şi au crezut că vor câştiga puterea, însă cetăţenii ne-au votat pe noi. Acum s-au unit din nou şi speră că vor prelua puterea. Eu am convingerea că alegătorii nu au uitat de baronii locali ai PSD care au rămas tot acolo şi nu şi-au uitat năravurile. Oamenii nu au uitat de baronii locali care arestau oamenii de pe stradă, care şi-au permis să pună o cenzură puternică pe mass-media. Nici noi nu am uitat, dar nici cetăţenii nu au uitat, ceea ce se va vedea şi la alegeri"
UPDATE 14.21. Candidatul PDL la sectorul 1, Theodor Paleologu le-a spus celor prezenți în sală un banc cu Emil Boc, în care niște ziariști s-au dus la Deveselu să vadă ce e cu scutul antirachetă, oamenii din comună erau reținuți, doar unul a spus că "dacă era de bine se făcea la Cluj". "Ceea ce îmi doresc este să fiu primarul tuturor", a spus Paleologu, subliniind că sediile ambasadelor, sediile partidele, locuințele foștilor șefi de stat sunt în sectorul 1. "Vreau să fiu și primarul Regelui, și primarul președintelui Băsescu, și primarul lui Ion Iliescu, și primarul lui Emil Constantinescu, și primarul lui Victor Ponta și al lui Crin Antonescu, care are un apartament frumos în sectorul 1. (…) Nu voi fi un primar portocaliu. Cu atât mai puţin galben sau roşu. Voi fi alb, adică incoruptibil şi curat şi verde, adică tânăr, inovativ şi modern", a mai spus Paleologu.
UPDATE 14.17. S-au prezentat candidații la Capitală. "Cea mai importantă redută a PDL după Cotroceni este primăria Capitalei", a spus Silviu Prigoană, candidatul PDL la Primăria Capitalei. Prigoană a fost prezentat la lansarea candidaţilor PDL în alegerile locale pe muzică, versurile fiind: "Silviu Prigoană e primarul tău / Noi ştim că poate / Face de toate / Şi nu renunţă chiar dacă e greu". Prigoană a spus că PDL trebuie să câştige Primăria Capitalei, toate sectoarele şi majoritatea Consiliilor Judeţene. "Împreună învingem!" a fost mesajul lui Prigoană pentru cetățeni.
UPDATE 14.11 Cântă Aurel Tămaș. PDL Cluj a încins hora în fața scenei. Au fost aduși Emil Boc și Daniel Buda, dar când să se prindă și ei în horă s-a terminat melodia.
UPDATE 14.05. Alin Tișe, candidatul PDL la șefia CJ Cluj: "Opoziţia, USL, care până mai ieri cerea alegeri anticipate, astăzi împarte puterea ca pe o moşie proprie. Nici nu a luat bine puterea şi anunţă primele măsuri: schimbarea oamenilor care nu au buletin în culoarea pe care ei o preferă. Asta oferă ei acum românilor. Am o veste pentru impostorii de la USL: începe dansul, începe un tango, PDL-tango. Vestea tristă pentru USL este că PDL ştie să danseze foarte bine tango".
UPDATE 14.00. Ioan Oltean: " Aici în sală e partidul născut în Revoluție, partidul născut să facă reformă. Cine din această sală nu a suferit să ridice mâna. Toți am suferit. Toți au înțeles că reforma trebuie făcută. Am pierdut din cauza reformei simpatia unor membri, dar am salvat România. PDL a salvat România (..) Doamne, unde sunteți Crin și Ponta să veniți să ne vedeți. Nouă nu ne este frică nici de gloanțe, nici de USL. Nu știu câtă nevoie aveați dvs de această întâlnire cu noi dar noi am avut mare nevoie de voi să luam din curajul și energia dvs.
UPDATE 13.50. Emil Boc și Elena Udrea au primit dedicații de la Maria Cârneci. "Să mor eu dacă nu i se potrivește următoarea strofă unui extraordinar premier: « Pe cine am ajutat, pe cine nu lași să moară, ăla primul te-a vândut»". Iar "celei mai frumoase blonde" (n.r. – Elena Udrea) i-a dedicat următoarele versuri: "Trăiască dușmanii mei, fiindcă ei știu cel mai bine/ Nu știu eu câte știu ei de viața mea și de mine/ Dușmanii nu sunt  străinii, sunt prietenii sau vecinii / Care te cunosc, lângă tine-au fost, tot ăștia te sapă primii".
UPDATE 13.24. Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase: "I-am auzit pe cei de la USL vorbind despre PDL aşa cum vorbea Adrian Năstase în 2003, despre destructurarea PDL. Băieții ăștia (n.r – reprezentanții USL) nu au învățat nimic. Nimic. Nu au învățat că acest partid e și curajos, unit, și că în pieptul fiecăruia bate o inimă de pedelist pe care nu o poate înfrânge nimeni. Îi urez lui Emil Boc, care a fost un premier extraordinar și un primar de excepție, mult succes la Cluj (aplauze!)"
UPDATE 13.15. Florin Popescu, candidat pentru un nou mandat la șefia CJ Dâmbovița :"Noi suntem partidul care a oprit risipa. Bunul gospodar se vede în vremuri de criză, imnul nostru spune«Vântul bate, apa trece, pietrele rămân». Aici sunt stâncile pedeliste. Cei care au plecat au luat țeapă și vă spun eu, de la Târgoviște unde a domnit Vlad Țepeș, că țeapa este a dracului de dureroasă".
UPDATE 13.04. Anca Boagiu: "Am sperat că atunci când furi o guvernare, când te zbaţi să aplici mulţi T, de la trădare, ai şi un program. Stupoare, programul lor e simplu. Unul zice: «Jos Traian Băsescu», altul: »Jos PDL. Nu ne-a dat nimeni jos, cine îşi imaginează că ne dă jos?. Cum își poate cineva imagina că PDL -ul este mai puternic decât este astăzi în această sală. Am rămas un partid de dreapta. Nu suntem un partid pe care președintele PDL, Emil Boc l-a băgat în buzunar să-l amaneteze PSD-ului. (..) Nu am pierdut nimic, am dobândit demnitate și credibilitate.Am avut în fruntea Guvernului un preşedinte de partid, Emil Boc, la care eu mă plec pentru ceea ce a făcut, pentru curajul său. Emil este omul datorită căruia România are astăzi autostrăzi ( aplauze!)(…) dacă nu era Emil Boc azi nu vorbeați de respectul cu care se uită UE la noi. Revoluția bunului simț, proclamată de Crin Antonescu, s-a întâmplat la noi. Acum la noi este curat, la ei este murdar. (..) datorită nouă drumul către Europa s-a deschis. Aveți motive să vă bateți (..) Mult succes!"
UPDATE 12.59. Victor Tarhon, președintele CJ Tulcea: "Mă bucur că aici sunt cei care vor să mai fie în PDL, să lupte pentru PDL. Unii spun că am rămas puţini. Eu zic că am rămas puternici şi mai spun că politica românească trebuie într-o bună zi să se cureţe precum alimentele de E-uri, să se cureţe de T-uri, trădare, traseism şi cred că lucrurile acestea trebuie să ne preocupe"
UPDATE 12.53. Sunt prezentați candidații din zona Dobrogea.
UPDATE 12.46. Monica Macovei: "Trebuie să oprim guvernarea Năstase – Voiculescu. Trebuie să oprim ofensiva guvernului Ponta împotriva justiției. (…) Trebuie să recunoaștem că PDL a făcut și greșeli care au îndepărtat oamenii de lângă noi, oameni care azi nu se simt reprezentați de nicio forță politică și care nu se vor duce niciodată la USL. Trebuie să-i recâștigăm. În campanie fiți curajoși, luptați, suntem o echipă!".
UPDATE 12.37. Se prezintă candidații din zona Oltenia.
UPDATE 12.35. Mihai Stănișoară, candidatul PDL la Consiliul Județean Mehedinți: "Cei care mai ieri făceau gălăgie în spatele autobuzului acum vor să treacă la volan. Nu vor ajunge departe pentru că între pilot și copilot nu există compatibilități reale (…) USL este o construcţie şubredă, bazată nu pe interesul românilor, ci pe interese de grup şi de partid. Emblematice sunt cuvintele rostite de Crin Antonescu, nu de mult, la un miting în Bucureşti când, adresându-se oamenilor, le-a spus: «Luptăm şi pentru voi», adică în primul rând pentru ei şi apoi pentru români’"
UPDATE 12.30. După prezentarea candidaților PDL dintr-o regiune istorică, pe scenă urcă interpreți care cântă melodii folclorice din acea zonă. A fost prezentat Banatul. Organizația PDL Timiș face hora pe loc în tribune.
UPDATE 12.20. Teodor Baconschi : "PDL este cel mai frecventabil partid din România".
UPDATE 12.18. Au fost prezentați candidații din zona Banatului.
UPDATE 12.16. Cântă Laura Lavric. Organizația PDL Suceava e în picioare și dansează pe loc.
UPDATE 12.15. Vicepreședintele PDL, Gheorghe Ștefan (Pinalti) candidat la Primăria Piatra Neamț: "Am primit un duş rece. Dăm neghina deoparte, ne spălăm, ne curăţăm şi rămân valorile adevărate ale PDL. Sunt alegeri locale şi ştiţi că PDL este partidul primarilor. Vom demonstra că suntem cei mai buni şi vom câştiga cel mai mare număr de primari pe care i-a avut PDL din 1990 încoace (…) PDL pică ca mâța în picioare. Nu vă fie frică, PDL-ul se ridică!"
UPDATE 12:05 Gheorghe Flutur, responsabil pe regiunea Moldova le-a cerut democrat liberalilor mobilizare totală și optimism.
UPDATE 12.00. Au fost prezentați candidații PDL la alegerile locale din Moldova.
UPDATE 11.50. "Anul acesta, noiembrie începe în iunie și se va termina cu un guvern PDL", a spus Traian Ungureanu. Europarlamentarul le-a dedicat și o poezie traseiștilor: "Uite Popa (n.r. Mihaela Popa), nu e Popa, cumpăr loc în Europa. Frunzăverde ales local, m-am făcut și liberal". Ungureanu a mai spus că PDL-ului nu trebuie să-i fie frică de Victor Ponta şi de Crin Antonescu pentru că nu s-a temut nici de criza economică. "Or fi ei Antonescu şi Ponta două crize, dar sunt mai mici. Adică am bătut criza locală şi nu-i batem în alegeri pe cei de la USL? Am avut în faţă dihănii mult mai mari decât Ponta şi Antonescu", a mai spus Traian Ungureanu. Europarlamentarul a mai spus că a absolvit același liceu cu liderul PSD, doar că el l-a terminat demult, în timp ce Ponta după cum gândește și vorbește nu l-a terminat nici acum.

UPDATE. 11.45. Mihai Răzvan Ungureanu a primit mai multe apluze din partea celor prezenți la Sala Polivalentă decât președintele PDL Emil Boc.
UPDATE 11.34. Mihai Răzvan Ungureanu: " Am venit să vă mulțumesc pentru că înțelegeți, de la cel mai neînsemnat alegător până la cel mai însemnat membru, că așa nu se mai poate, așa nu se mai poate face politică în această țara. (..) Nu cred că tot greul duce spre bine, eu cred că așa nu se mai poate face politică în țară. O altfel de politică înseamnă o politică onestă, în care meritul contează. Aveți de ce să fiți mândri: patru ani de merit  a însemnat ieșirea României din criză. Stați cu fruntea sus – este meritul dvs. Sunt și eu ca și dvs un alegător. Îmi doresc de la cei pe care îi voi vota să mă poată privi în ochi. Nu există decât o Românie în care dvs să vă regăsiți și să fiți mândri. Știu că unii dintre dvs se întreabă «uită-te cum au plecat de lângă noi atâția» dar cu toții știm că unii vin în politică nu pentru a da ci pentru a lua. Dvs trebuie să faceți o altfel de politică (…) Dreapta este șansa. Simțiți-vă întăriți, stați alături. Este important ca aceste valori să nu dispară, dați-mi și mie șansa să votez în 10 iunie un om pe care să-l pot privi în ochi (…) Această țară trebuie să se îndrepte spre bine, nu spre rău, spre bine nu spre greu. În urmă cu câteva zile, un lider politic încerca să mă facă de rușine făcându-mi numele de rușine. Numele meu e Mihai Răzvan Ungureanu, e numele pe care l-a purtat bunicul meu care a murit pe câmpul de razboi, în al Doilea Razboi Mondial. E numele tatălui meu care și-a trăit viața cinstit, e numele mamei mele, al tatălui mamei mele care a făcut politică de dreapta. Cu acest nume nu îmi e rușine după 12 ani de muncă și administrație cinstită. Cu mulți dintre dvs am stat de vorbă și mulți mi-au spus «avem nevoie de tine», «avem speranța în tine ». Vă mulţumesc pentru această investiţie. Parteneriatul nostru rămâne în continuare valabil (…)Stați cu fruntea sus și fiți ungurenii mei! "
UPDATE 11.22  La eveniment a ajuns și fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu
UPDATE. 11.20. Sloganul PDL este "Tot greul spre bine"
UPDATE 11.12. Emil Boc: " Știu că nu a fost ușor ca în acești ani să faceți zid în jurul PDL. Nu avem nici un motiv ca noi pedeliștii să regretăm ceea ce am făcut. Prin ceea ce ați făcut alături de PDL am evitat ca România să ajungă să aibă datorii cum a avut Grecia. (…) Sunt convins că și răsplata politică va veni. Vă mulțumesc pentru că ați dovedit că aveți caractere adevărate, că sunteți pdeleșiti adevărați. Este adevărat că am greșit uneori. Au fost și oportuniști care s-au lipit de noi. (…) Această sală este plină de oameni autentici, pentru asta vă apreciem și vom merge împreună să câștigăm alegerile împreună (..) Nu vom caștiga alegerile foarte ușor, să reconfirmăm rezultatele, dar sunt convins că președintele României va invita din nou PDL să formeze guvernarea, dupa alegerile parlamentare. Tema reîntregirii salariilor e sută la sută rezultatul PDL. (..) E foarte clar, PDL nu va vota guvernul Ponta. Nu se poate să votezi un guvern penal, plin de incompatibili și prima masură propusă e să majoreze cu 16% numărul de portofolii guvernamentale, într-o perioadă în care România are nevoie de rigoare (…)Ce guvern poate fi acesta care propune la educație un personaj extrem de controversat, care își propune să omoare învățământul de stat și să permită furtul la Bacalaureat?(..)Românii au văzut ce înseamnă un bacalaureat corect.USL vrea din nou să revină la fabricile de diplome fără acoperire, care îngroapă performanța și România. Vom fi alături de dvs și împreună vom câștiga alegerile locale. Așa să ne ajute Dumnezeu".
Peste 7.000 de democrat-liberali sunt prezenți la Sala Polivalentă unde PDL își lansează candidații la alegerile locale.
Mitingul a fost deschis de europarlamentarul Traian Ungureanu, care a prezentat conducerea partidului, "oamenii de neclintit ai PDL-ului".

"Aici e forța PDL, și cum orice forță adevarată schimbă lucrurile, trebuie să schimbăm și noi tiparul. De obicei, sala aplaudă scena. De data aceasta, scena trebuie să aplaude sala", a spus Ungureanu.
La manifestare, au fost invitați și președintele Traian Băsescu și fostul premier, Mihai Răzavn Ungureanu, dar șeful statului a anunțat, ieri, că nu va participa.
Rămâi pe evz.ro pentru a fi la curent cu evoluția evenimentelor.
CITIŢI ŞI:

  • Băsescu la hypermarket: Ar fi un dezastru să nu treacă Guvernul. PLUS: Cui a dat președintele o bere
  • Ungureanu și miniștrii PDL, la Cotroceni
  • UNPR și-a lansat candidații la locale
  • Oltean: PDL, partid al "armoniei şi al unităţii", care va rămâne în istorie