Lakers a câştigat titlul în NBA

Lakers a câştigat titlul în NBA

Echipa Los Angeles Lakers a cucerit al 15-lea titlu în NBA şi primul din ultimii şapte ani, după victoria, scor 99-86, obţinută aseară în faţa grupării Orlando Magic în meciul cinci al finalei NBA.

Lakers a câştigat finala, care se dispută în sistemul cel mai bun din şapte, cu scorul de 4-1. Este al zecelea succes în NBA al antrenorului echipei din Los Angeles, Phil Jackson, şi al patrulea pentru vedeta formaţiei - Kobe Bryant.

În vârstă de 30 de ani, Kobe Bryant a reuşit 30 de puncte pentru Lakers aseară şi a fost desemnat cel mai valoros jucător (MVP) al finalei pentru prima dată în carieră. Când Bryan a câştigat precedentele trei titluri (2000-2002), Shaquille O'Neal a fost numit de fiecare dată MVP.

Lakers a dominat partida de aseară, preluând conducerea jocului în al doilea sfert, când a reuşit să marcheze 16 puncte consecutive, ducând scorul la 52-40, cu trei minute înainte de jumătatea timpului regulamentar. Californienii au reuşit să îşi ţină adversarii la distanţă până la sfârşitul jocului, pe care l-au câştigat cu scorul de 99-86.

Ne puteți urmări și pe Google News