Evenimentul Zilei > Politica > Lacrimile baronului Mischie
Lacrimile baronului Mischie

Lacrimile baronului Mischie

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, a plâns, astăzi, la prima conferinţă de presă în calitate de preşedinte al PNG Gorj. Acesta a dat citire unui comunicat de presă conceput de el, în care prezenta motivele plecării din PSD şi reproşurile aduse foştilor colegi de partid care iau luat locul.

Vizibil emoţionat, Mischie a lăcrimat. Şi-a dat jos de câteva ori ochelarii pentru a se şterge la ochi. „Cu regret, că am luat hotărârea să părăsesc Partidul Social Democrat şi organizaţia PSD Gorj, deşi sunt membru fondator al acestora. Aşa se întâmplă când copiii iresponsabili şi necuvincioşi, precum Florin Cârciumaru (n.r. – preşedintele PSD Gorj şi primarul municipiului Târgu Jiu), Ion Călinoiu (n.r. – prim vicepreşedinte al PSD Gorj şi preşedinte al Consiliului Judean), Ion Florescu (n.r. – senator PSD de Gorj), Victor Ponta şi alţii, îşi alungă părinţii din propria-i casă politică (PSD), înfruptându-se cu neruşinare din merindele pentru procurarea cărora s-au dovedit a fi neputincioşi, răi şi aroganţi“.

Mischie le-a declarat război foştilor colegi din PSD, cărora le-a adus mai multe acuzaţii. Noul preşedinte al PNG Gorj şi-a propus ca organizaţia să câştige la viitoarele alegeri locale 13% din mandatele de primari şi consilieri locali din judeţ. Acesta  a anunţat că doi primari gorjeni ai PSD vor candida din partea PNG.

Trei din cei cinci preşedinţi ai PNG Gorj au avut probleme cu legea, fiind cercetaţi penal, arestaţi preventiv, trimişi în judecată şi chiar condamnaţi la închisoare în diverse cauze penale.

Becali blindează Noua Generaţie cu baronul Mischie

Fostul baron de Gorj, Nicolae Mischie, se întoarce în politică. El a fost înscăunat şef al PNG Gorj de Gigi Becali. Numirea s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute, cu puţin timp înainte de meciul de fotbal dintre Steaua şi Pandurii Târgu-Jiu. Şedinţa în care Mischie a fost instalat preşedinte al PNG Gorj s-a desfăşurat la acelaşi hotel unde au fost cazaţi şi componenţii echipei Steaua. Chiar fostul preşedinte al filialei, Vili Pasăre, a propus ca Nicolae Mischie să preia conducerea partidului.

„Vili Pasăre, dând dovadă de o trăsătură de caracter deosebită, a renunţat la funcţie şi m-a propus pe mine să preiau conducerea partidului. Gigi Becali a acceptat şi, astfel, am bătut palma“, a povestit Nicolae Mischie. Acesta ar putea avea o putere sporită în cadrul partidului lui Becali, pentru că, după cum a declarat, se va ocupa de organizarea formaţiunii politice nu numai la nivelul judeţul Gorj, ci şi în toată Oltenia: „Am stabilit cu domnul Becali să începem împreună să consolidăm organizaţia de la Gorj şi din toată Oltenia“.

Mischie spune că nu s-a hotărât la ce funcţie va candida la alegerile locale, dar dorinţa lui este să se întoarcă în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Potrivit lui Mischie, Becali i-a promis că îi va pune la dispoziţie „toate fondurile necesare pentru campania electorală“.

Condamnat în două dosare la pedeapsa cu închisoarea

Nicolae Mischie a ieşit din politică în anul 2004, când a fost nevoit să demisioneze din PSD, din cauza unor acuzaţii de corupţie lansate de procurori. Acuzat de luare de mită şi de abuz în funcţie, ex-preşedintele PSD Gorj a fost arestat preventiv pe o perioadă de cinci zile. Trimis în judecată în patru dosare penale, acesta are la activ două condamnări la pedeapsa cu închisoarea. Una de un an de închisoare cu suspendare, iar cea de-a doua în dosarul de corupţie instrumentat de DNA, la patru ani de închisoare cu executare, în prezent contestată.

ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 16:25