Editura Evenimentul si Capital

LA SFAT CU PSIHIATRUL. Misterele minții umane, disecate de medici din toate specialitățile

Prof. Univ. Dr. Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru
Autor: | | 0 Comentarii | 937 Vizualizari

A III-a ediție a conferinței internaționale de psihiatrie din România, European Conference of Psychiatry and Mental Health „Galatia 2019”, va avea loc în perioada 8-12 mai.

Evenimentul este organizat de Universitatea Dunărea de Jos- Facultatea de Medicină și Farmacie, în parteneriat cu Academia Română și Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” Galați. La acest important eveniment medical vor participa medici psihiatri din țară și străinătate, medici de familie, medici din alte specialități care ajung în contact cu problematica psihiatriei, farmaciști, psihologi, sociologi, filosofi, asistenți medicali, dar și specialiști din alte domenii de activitate. Scopul acestei conferințe este de a veni în sprijinul programelor de sănătate mintală din România, având în vedere cifrele alarmante care arată creșterea incidenței tulburărilor psihice.

„Cyberbullying în adolescență. Consecințe și abordări terapeutice” este o temă de actualitate care va fi dezbătută în cadrul Secțiunii de Psihologie. Având în vedere tendințele actuale privind imaginea de sine promovată în societate, „Frumusețea distructivă – Bulimia. Distorsiunile cognitive în tulburările de comportament alimentar” este un alt subiect al conferinței. Prof. Dr. Diana Bulgaru Iliescu va prezenta tema „Actualități în psihiatria medico-legală”, problematică tot mai frecventă odată cu creșterea delicvenței. În secțiunea de Sociologie, Prof. Dr. Antonio Sandu va aborda subiectul „Practica Mindfulness și meditaţia în consilierea filosofică”. Prof. Dr. Roxana Chiriță va prezenta „Valențele interdisciplinare ale sindroamelor rare în psihiatrie”. Prof. Dr. Florin Verza aduce în discuție „Relația dintre formele comunicării și structurile bazale ale personalității în performarea academică”. În secțiunea dedicată psihologiei, psihologul Aurel Lefter va arăta cum se efectuează „Evaluarea psihologică clinică în context judiciar”, în timp ce Prof. Dr. Ion Dafinoiu ne va arăta cum se realizează „Managementul psihologic al durerii”, iar psiholog Liliana Luca va pune în lumină „Stigma personalului medical în asistența medicală psihiatrică”. Prof. Dr. Mirela Manea va prezenta actualități despre „Anxietatea - opțiuni terapeutice de la trecut la prezent”.

În cadrul noii secțiuni de Filosofie, Antropologie, Prof. Dr. Dan Simbotin va prezenta subiectul „Interdisciplinaritate, Multidisciplinaritate, Transdisciplinaritate. Limite ale teoriilor privind unitatea științei”, iar Prof. Dr. Mendo Castro Henriques va vorbi despre „Consciousness - a dialogical presentation".

NEWS ALERT! Andreea Balan, a 3-a oara la spital! ACUM e la urgenta! Primele IMAGINI! Ti se RUPE sufletul

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI