Evenimentul Zilei > International > La cules și ambalat sparanghel în Germania. Povestea unei tinere sezoniere din Germania
La cules și ambalat sparanghel în Germania. Povestea unei tinere sezoniere din Germania

La cules și ambalat sparanghel în Germania. Povestea unei tinere sezoniere din Germania

O echipă de reporteri a ajuns pe plantațiile din Germania în care au fost umiliți românii

Ziariștii de la Romania TV au aflat în ce condiții stau românii, cât muncesc și de ce au plecat din România. Informațiile le-au aflat de la Mirabela Dumitrache, o ziaristă romîncă stabilită în Germania, care a stat de vorbă cu o tânără care muncește într-o fabrică de acolo

Transmisiunea live a fost realizată din hala unde românii sortau sparanghelul și îl ambalau. Erau sute de români la acea oră care lucrau în acea hală, femei, sunt bărbați, majoritatea tineri. Lucrează opt, nouă, zece, 11, chiar 12 ore pe zi. Fac asta de mult timp și, deja, își cunosc foarte bine treaba.

Dolores una dintre fetele care munceau acolo a declarat: „Am aproape două luni, o lună și două săptămâni de când sunt aici. Sunt din Alba Iulia și am 20 de ani. Pentru mine, să îmi fac şi eu banul meu. Se plătește bine, nu este o muncă grea. Părinții mei sunt acasă, în România. Mi-au spus că, dacă eu cred că nu mi-e greu şi o să mă descurc, nu e nicio problemă, e decizia mea”.

Tânăra romîncă a mai adăugat: „Acasă, din cauza coronavirusului, stăteam în casă toată ziua. Nu aveam ce să facem. Voiam să încep facultatea, dar nu am mai început-o. Aici câștig nouă euro pe oră. Toți banii sunt pentru mine, o să-mi iau o maşinuţă sau nu ştiu… investesc în ceva, probabil. Mă duc la facultate și o să am nevoie de ei”.