La balul de caritate de Halloween s-au donat 500.000 de euro

La balul de caritate de Halloween s-au donat 500.000 de euro

La cea de-a şasea ediţie a Balului de caritate de Halloween, organizat la Bucureşti, s-au strâns din donaţii peste 500.000 de euro. Banii vor fi donaţi copiilor săraci.

Maria Gheorghiu, co-fondator şi director executiv al Asociaţiei Ovidiu Rom, organizatorul evenimentului,  a declarat aseară, înainte de încheierea evenimentului, că "prin bunăvoinţa persoanelor particulare şi din donaţiile făcute de reprezentanţii unor societăţi comerciale şi ai unor bănci din România, am strâns suma necesară pentru susţinerea la grădiniţă, timp de un an, a 1.200 de copii. Sper ca până la finalul serii, atât din donaţii, cât şi din biletele care vor fi vândute la petrecerea care urmează, să adunăm cât mai mulţi bani. Cu cât sunt mai mulţi cu atât putem ajuta mai mulţi copii", a mai spus aceasta, citată de Agerpres.

La rândul său, Leslie Hawke, preşedinte şi co-fondator al Asociaţiei Ovidiu Rom, a mulţumit tuturor celor care au participat la balul de Halloween.

Invitatul de onoare a fost Nicolas Cage, aflat în România, alături de soţia şi de fiul său, pentru a filma la pelicula "Ghost Rider 2 - the Spirit of Vengeance". Filmările vor începe pe 1 noiembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cage a declarat aseară că "educaţia copiilor nu este o problemă exclusivă a României, aceasta este o problemă internaţională, foarte multe ţări confruntându-se cu această problemă. Pentru mine este o plăcere să văd aici aşa mulţi oameni care se preocupă de o problemă atât de importantă. Sunt bucuros să văd că atât de multe persoane individuale îşi dedică viaţa pentru îmbunătăţirea viitorului acestor copii defavorizaţi".

Baconschi: "toată lumea poate face ceva pentru ca romii să fie integraţi"

La eveniment a fost prezent şi ministrul român de externe, Teodor Baconschi. Acesta a declarat că prin prezenţa sa doreşte să atragă atenţia că educaţia este metoda de a elimina "segregarea şi cetăţenii defavorizat".

"Ministerul de Externe co-prezidează această gală pentru prima dată ca să dăm un semnal clar că toată lumea poate face ceva pentru ca romii să fie integraţi în societatea noastră şi în Europa şi pentru că suntem convinşi că educaţia, inclusiv preşcolară, este cheia acestei ambiţii de a nu mai avea segregări şi cetăţeni defavorizaţi, marginalizaţi. Este un efort de durată, dar am dorit ca prin prezenţa mea la acest eveniment să transmit un semnal foarte puternic despre necesitatea ca guvernele, ONG-urilor, biserica, societatea civilă în general, să aibă conştiinţa acestei probleme şi să-şi dea seama că aceasta se poate rezolva mult mai uşor dacă lucrăm împreună, dacă într-adevăr conlucrăm pe programe şi dacă nu rămânem indiferenţi", a declarat Baconschi, citat de Agerpres.

La balul de Halloween au mai participat ambasadorul Italiei la Bucureşti, Mario Cospito, regizorul Cristian Mungiu, pedelistul Cristian Boureanu împreună cu soţia sa, Valentina Pelinel, Monica Bârlădeanu, Nicoleta Luciu, Margareta Pâslaru, Marcel Pavel, Ducu Bertzi, Andreea Esca şi Amalia Enache.

În 2005, la prima ediţie a balului de caritate de Halloween, actorul Ethan Hawke, fiul lui Leslie Hawke, a fost primul star internaţional invitat.