„Nu am mai avut fundaș stânga ca Klein. Era extraordinar”, spunea Mircea Lucescu despre Mișa, fostul internațional român care a fost om de bază la Corvinul Hunedoara, Dinamo și echipa națională. Mulți oameni de fotbal îl consideră cel mai valoros fundaș stânga din istoria României pe ardeleanul care a fost răpus de un atac de cord la vârsta de 33 de ani.

Klein a fost un jucător de travaliu, cu o mare capacitate de efort, o foarte bună orientare în teren și capacități tehnice suficiente pentru a ajunge în vârf. Născut la Amnaș (județul Sibiu) la 10 octombrie 1959, Michael provenea dintr-o familie de etnici germani. A început fotbalul pe postul de atacant, a fost reprofilat pe flancul stâng al liniei mediene, iar Mircea Lucescu l-a retras fundaș stânga.

Este unul dintre oamenii de care se leagă povestea unei foste echipe de forță a fotbalului românesc: Corvinul Hunedoara. A jucat aici alături de Romulus Gabor, Mircea Rednic sau Ioan Andone. „Fălcosul” a fost cel mai bun prieten al regretatului fotbalist. La finalul sezonului 1981 – 1982, „siderurgiștii” au înregistrat cea mai mare performanță din istorie: locul al 3-lea în campionat. Cu 39 de puncte, Corvinul s-a clasat în urma celor de la Dinamo (47) și Universitatea Craiova (45).

Mircea Lucescu, omul care a pregătit și Corvinul, și naționala, în același timp, între 1981 – 1982, a promovat mai mulți fotbaliști cu care lucra la echipa de club: Gabor, Andone, Rednic și Klein. Cu toții au contribuit la calificarea României la Europeanul din 1984. Mișa a debutat în 1981 pentru prima reprezentativă, într-un meci cu Bulgaria și a fost om de bază la turneul final din Franța, evoluând ca mijlocaș stânga.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE