Conducătorul contructorului de vehicule electrice de lux Tesla şi al întreprinderii aero-spaţiale americane SpaceX, Elon Musk, a enunţat această idee în ajun pe Twitter.

“Vreţi să vă alăturaţi mie pentru o discuţie pe Clubhouse?”, a scris el accesând contul oficial al Kremlinului în limba engleză. “Ar fi o mare onoare pentru mine sa vorbesc cu dumneavoastră”, a adăugat capriciosul miliardar în limba rusă, potrivit lalibre.be.

Întrebat luni de presă, purtătorul de cuvânt la Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat această propunere drept “foarte interesantă”.

“Dar trebuie mai întâi să înţelegem ce înseamnă asta, ce se propune concret (…), înainte de a reacţiona”, a spus el, amintind totodată că dl Putin “nu foloseşte reţelele de socializare”.

Reţeaua de socializare Clubhouse este o platformă audio disponibilă în prezent pe bază de invitaţie.

Această propunere a lui Elon Musk vine când compania lui, Space X, a trimis în luna noiembrie 2020 patru astronauţi spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), marcând astfel pierderea de către Rusia a monopolului accesului în spaţiu pe care ea l-a deţinut timp de nouă ani.

Capsula Dragon a SpaceX a devenit al doilea aparat capabil în prezent să ajungă pe ISS, alături de Soiuzul rusesc, care a transportat din 2011 toţi vizitatorii staţiei, după oprirea navetelor americane.

Dar sectorul spaţial rusesc este în pierdere de viteză din cauza scandalurilor de corupţie, a unei lipse de inovare şi de noi proiecte ştiinţifice. Space X este în aceste domenii un actor de o importanţă tot mai mare.

Musk, 49 de ani, cu o avere de peste 180 de miliarde de dolari, are ambiţia de a coloniza Marte, dar este activ şi în domenii precum criptomonedele sau inteligenţa artificială.