Evenimentul Zilei > International > Kremlinul e „interesat” de ideea unei discuţii Musk-Putin
Kremlinul e „interesat” de ideea unei discuţii Musk-Putin

Kremlinul e „interesat” de ideea unei discuţii Musk-Putin

Kremlinul a calificat luni drept "interesantă" propunerea omului celui mai bogat din lume, Elon Musk, de a avea o convorbire cu preşedintele rus, Vladimir Putin, pe reţeaua de socializare audio Clubhouse.

Conducătorul contructorului de vehicule electrice de lux Tesla şi al întreprinderii aero-spaţiale americane SpaceX, Elon Musk, a enunţat această idee în ajun pe Twitter.

„Vreţi să vă alăturaţi mie pentru o discuţie pe Clubhouse?”, a scris el accesând contul oficial al Kremlinului în limba engleză. „Ar fi o mare onoare pentru mine sa vorbesc cu dumneavoastră”, a adăugat capriciosul miliardar în limba rusă, potrivit lalibre.be.

Întrebat luni de presă, purtătorul de cuvânt la Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat această propunere drept „foarte interesantă”.

„Dar trebuie mai întâi să înţelegem ce înseamnă asta, ce se propune concret (…), înainte de a reacţiona”, a spus el, amintind totodată că dl Putin „nu foloseşte reţelele de socializare”.

Reţeaua de socializare Clubhouse este o platformă audio disponibilă în prezent pe bază de invitaţie.

Această propunere a lui Elon Musk vine când compania lui, Space X, a trimis în luna noiembrie 2020 patru astronauţi spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), marcând astfel pierderea de către Rusia a monopolului accesului în spaţiu pe care ea l-a deţinut timp de nouă ani.

Capsula Dragon a SpaceX a devenit al doilea aparat capabil în prezent să ajungă pe ISS, alături de Soiuzul rusesc, care a transportat din 2011 toţi vizitatorii staţiei, după oprirea navetelor americane.

Dar sectorul spaţial rusesc este în pierdere de viteză din cauza scandalurilor de corupţie, a unei lipse de inovare şi de noi proiecte ştiinţifice. Space X este în aceste domenii un actor de o importanţă tot mai mare.

Musk, 49 de ani, cu o avere de peste 180 de miliarde de dolari, are ambiţia de a coloniza Marte, dar este activ şi în domenii precum criptomonedele sau inteligenţa artificială.