Evenimentul ZileiJustitieKovesi DESPRE ARANJAREA DOSARELOR, în ceea ce POATE FI DECLARAŢIA ANULUI. S-a vorbit despre SRI, judecători, OFIŢERI DE INFORMAŢII, Traian Băsescu şi VIAŢA DUPĂ ŞEFIA DNA

Kovesi DESPRE ARANJAREA DOSARELOR, în ceea ce POATE FI DECLARAŢIA ANULUI. S-a vorbit despre SRI, judecători, OFIŢERI DE INFORMAŢII, Traian Băsescu şi VIAŢA DUPĂ ŞEFIA DNA

Kovesi despre aranjarea dosarelor, în ceea ce poate fi declaraţia anului.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a respins joi acuzațiile lansate de fostul deputat Sebastian Ghiță referitoare la „aranjarea” unor dosare penale.

„Nu a existat niciodată niciun fel de întâlnire cu judecători, cu ofițeri de informații sau cu președintele României în care să aranjăm sau să discutăm cum să aranjăm dosare. Nu a existat niciun fel de întâlnire și nu poate să existe niciun fel de înregistrare a unor asemenea discuții, pentru că (…) niciodată nu am aranjat dosare, niciodată nu am discutat despre aranjarea dosarelor cu nimeni, nici cu președintele României, nici cu ofițeri de informații (…). Deci, nu există asemenea discuții. Discuțiile cu președintele României întotdeauna au fost discuții instituționale, pe chestiuni instituționale.

Nu a existat niciodată niciun fel de întâlnire cu judecători, cu ofițeri de informații sau cu președintele României în care să aranjăm sau să discutăm cum să aranjăm dosare. Nu a existat niciun fel de întâlnire și nu poate să existe niciun fel de înregistrare a unor asemenea discuții, pentru că (…) niciodată nu am aranjat dosare, niciodată nu am discutat despre aranjarea dosarelor cu nimeni, nici cu președintele României, nici cu ofițeri de informații (…). Deci, nu există asemenea discuții. Discuțiile cu președintele României întotdeauna au fost discuții instituționale, pe chestiuni instituționale. Nu am vorbit niciodată cu domnul președinte de când și-a terminat mandatul. (…) Sunt un om ocupat, avem atâtea dosare, avem peste 12.000 de dosare, chiar nu am timp să rezolv toate curiozitățile personale. Probabil, când voi termina mandatul, o să mă ocup și de problemele personale, deocamdată eu sunt focusată pe activitatea DNA și pe ceea ce am de făcut”, a declarat Kovesi la TVR, citată de Agerpres.

 

 


Accesează: