Potrivit preşedintelui Comisiei LIBE, Claude Moraes, fiecare candidat va fi audiat timp de 75 de minute. Claude Moraes, a transmis membrilor forului detalii despre audierea candidaţilor la şefia Parchetului European. Astfel, fiecare candidat va fi audiat 75 de minute, iar două tremi din timpul alocat va fi pentru întrebări şi răspunsuri. Laura Codruţa Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru funcţia de procuror şef european. În 4 februarie Kovesi figura pe primul loc în ordinea preferinţelor pentru şefia Parchetului European, urmată de Jean-Francois Bohnert (Franţa) şi Andres Ritter (Germania). Audierea celor trei candidaţi va avea loc în şedinţa Comisia LIBE cu participarea Comisiei CONT, marţi, 26 februarie, între orele 15.30-19.15.

Reamintim că în urma votului acordat săptămâna trecută, favorit s-a detașat Jean-François Bohnert, procuror francez, care a obținut 50 de voturi. Laura Codruța Kovesi și Andrés Ritter, procurorul gernam, au obținut fiecare câte 29 de voturi.

Pe data 15 februarie, Laura Codruța Kovesi, fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a fost audiată și și i s-a adus la cunoștință că este urmărită penal într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. La ieșirea de la audieri, Kovesi a respins toate acuzațiile și s-a plâns că este hărțuită.