Dialogul a fost purtat la Digi 24  în timpul audierii lui Kovesi de către procurorii de la secția de cercetare a infracțiunilor din justiție. 

„S-ar putea să n-o mai vedem pe doamna Kovesi, să nu mai iasă de acolo, de la Secția specială pentru investigarea magistraților. Obiectivul este ca fosta șefă a DNA să fie arestată, dar deocamdată Secția nu-și asumă asta, o iau progresiv”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi 24.
„Cristian Tudor Popescu: Idealul, funcția-obiectiv este, minunat ar fi, pentru Secție, pentru Gestapo și pentru PSD-ALDE, ca Doamna să fie arestată, ăsta ar fi idealul. Deocamdată, încă nu și-au asumat, ați văzut că au luat-o progresiv. Încă nu-și asumă arestarea Secția. Ce s-a întâmplat acolo? Dumneavoastră de ce credeți că au ținut-o șapte ore acolo, ce credeți că s-a întâmplat?

Cosmin Prelipceanu: Ca să numere jurnaliștii orele.

CTP: Exact. Foarte bine. În cazul de față, mesajul era chiar numărul de ore. Important era ca lumea să știe că a fost ținută șapte ore. A fost ținută 7 ore? Păi asta înseamnă că e o problemă, domnule! Înțelegeți? Timpul este o idee manipulatorie veche, de pe vremea Securității, din anii 50. Securitatea spunea: dacă ați ajuns la noi, sigur ați făcut ceva! La noi n-ajunge nimeni degeaba! Acest sentiment vrea să-l transmită Secția în clipa de față: Domnule, au ținut-o 7 ore! Îți dai seama, câte păcate are! Acesta este mesajul”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Ceea ce a uitat să pomenească CTP este faptul că audierile DNA din timpul mandatului lui Kovesi durau 6-7 ore, că presa era anunțată "pe surse" atunci când era audiat un inculpat, iar soluțiile erau comunicate de Kovesi presei înaintea avocaților.