Evenimentul Zilei > Actualitate > Korowai, ultimul trib de canibali din lume
Korowai, ultimul trib de canibali din lume

Korowai, ultimul trib de canibali din lume

În vestul insulei Noua Guinee există un trib de aproximativ 4.000 de indivizi care trăiesc ca în urmă cu zece milenii.

Viețu iesc în junglă, cred în vrăjitorie și mănâncă, la anumite ocazii, carne de om. Korowai este ultimul trib canibal confirmat.

Băștinașii locuiesc la o distanță de 150-160 de kilometri de țărmul mării Arafura, pe lângă râul Ndeiram Kabur. În aceasta zonă, în 1961, Michael Rockefeller, fiul guvernatorului New York-ului la acea vreme, a dispărut în timp ce colecta artefacte. Nu a fost găsit niciodată. Majoritatea membrilor tribului nu știu nimic despre lumea ce-i înconjoară și foarte rar intră în conflict unul cu altul. Korowai obișnuiesc să ucidă pe aproape oricine le încalcă teritoriul. Pe oamenii albi îi consideră „laleo”, adică demoni sau fantome.

Pentru Korowai, canibalismul mai reprezintă un act de răzbunare al unui demon care a posedat un om și l-a mâncat pe altul. Acest lucru nu se întâmplă des, însă, când se întâmplă, victima este mâncată, în întregime, doar de către adulți. Tot ce mai ramâne din corp sunt oasele, dinții, părul, organele genitale și unghiile. Oasele sunt lăsate la vedere, ca un avertisment, iar craniul este păstrat ca trofeu de cel care a ucis victima. Vestea bună este ca astfel de festinuri culinare au loc din ce în ce mai rar datorită faptului că Kurowai sunt din ce în ce mai expuși lumii exterioare.