Acesta a semnat un contract pe patru ani şi se va alătura echipei din Gruia la începutul lunii august.
 
Internaţionalul african a precizat, pentru site-ul oficial al clubului Rosenborg, că este bucuros de realizarea transferului în România. „Sunt fericit că voi ajunge la Cluj, dar până atunci vreau să ajut echipa cu care sunt încă sub contract, Rosenborg, să se califice în Cupa UEFA“, a spus Kone. Echipa norvegiană participă în Cupa Intertoto şi speră ca din această competiţie să meargă mai departe în Cupa UEFA.

Youssouf Kone (26 de ani) a mai jucat la echipele Raja Casablanca (Maroc – între 2002 şi 2003), Qingdao Zhongneng (China, în 2004), Olympique Safi (Maroc – între 2004 şi 2005), Lecce (Italia, în 2005) şi Rosenborg Trondheim (Norvegia – între 2006 şi 2008). Fotbalistul african este obişnuit cu rigorile Ligii Campionilor, competiţie în care CFR Cluj este calificată în premieră. În ultima ediţie a celei mai importante competiţii intercluburi din Europa, Kone a marcat două goluri pentru Rosenborg, în faza grupelor: unul contra Valenciei, iar celălalt împotriva nemţilor de la Schalke 04. Africanul a reuşit alte şase goluri în cele două tururi preliminare ale Ligii Campionilor.

Chiar dacă precedentele două achiziţii de la Rosenborg, Mikael Dorsin şi Lars Hirschfeld, au dezamăgit, ardelenii sunt convinşi că de data asta au dat lovitura. CFR Cluj a plătit pentru Kone suma de 600.000 de euro. „E un jucător cu care am negociat şi în iarnă şi, în sfârşit, am reuşit să-l aducem la Cluj. Este foarte valoros şi sunt convins că, acum, linia de atac a CFR-ului va fi printre cele mai puternice din ţară“, a spus Răzvan Zamfir, directorul executiv al clubului CFR Cluj.

"Sunt foarte fericit pentru transferul la CFR. Voi fi şi mai fericit dacă, la plecarea mea, Rosenborg va fi în UEFA." – Youssouf Kone, viitorul atacant al echipei CFR Cluj