Klaus Iohannis a transmis un mesaj, cu ocazia Zilei Rezervistului Militar. Ce a spus șeful statului

Klaus Iohannis a transmis un mesaj, cu ocazia Zilei Rezervistului Militar. Ce a spus șeful statului

Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Rezervistului Militar. Șeful statului și-a exprimat recunoștința pentru acțiunile întreprinse de militarii români în Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest sau la misiunile desfășurate în Africa şi Asia, sub mandat ONU, care au contribuit la creșterea prestigiului Armatei Române.

„Celebrăm astăzi «Ziua Rezervistului Militar», prilej cu care mă adresez tuturor celor care și-au dedicat destinul carierei militare și care au slujit drapelul tricolor cu devotament și dăruire. În această zi aniversară, îmi exprim recunoștința și prețuirea pentru toți cei care au contribuit la consolidarea capacității combative a Armatei noastre şi care au participat la acțiunile din teatrele de operații din Afganistan, Irak şi Balcanii de Vest sau la misiunile desfășurate în Africa şi Asia, sub mandat ONU. Profesionalismul, onestitatea, integritatea morală, loialitatea față de țară reprezintă doar o parte dintre calitățile rezerviștilor care și-au adus contribuția la creșterea prestigiului Armatei noastre în rândul cetățenilor români, precum şi al României în rândul aliaților şi partenerilor noștri”, a transmis Klaus Iohannis.

Președintele a mai vorbit și despre modul în care Armata promovează valorile naționale, contribuind la educarea civică a tinerelor generații.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Asociațiile militarilor rezerviști şi în retragere desfășoară o importantă activitate de promovare a valorilor naționale, membrii acestora participând, cu consecvență, la educarea civică a tinerei generații. Pentru Armata României, resursa umană este una de ordin strategic și dumneavoastră aveți, în continuare, un rol important în formarea caracterelor și competențelor cadrelor militare în activitate, prin îndrumarea acestora spre desăvârșirea educației lor formale, dobândirea unei experiențe solide în activitate și spre creșterea motivației personale de autodezvoltare și perfecționare. În același timp, salut implicarea cadrelor militare în rezervă în comunicarea către public a unor aspecte referitoare la valori, tradiții, repere profesionale și de cultură organizațională, specifice sistemului militar”, a mai menționat președintele.

Primul om în stat a mai spus „că sunt meritorii preocupările dumneavoastră privind refacerea prestigiului Armatei în societate, respectarea angajamentelor României în calitate de membru NATO şi adoptarea unei legislații clare şi coerente în domeniul securității naționale. Vă încurajez să persistați în abordarea cu realism şi responsabilitate a problematicii apărării României și vă îndemn să rămâneți, în continuare, ancorați și implicați în viața socială și să nu încetați să insuflați în rândul cetățenilor români, sentimente de solidaritate, camaraderie, respect și stimă pentru semeni. Vă urez multă sănătate şi bucurii alături de cei dragi! La mulți ani!”.