În ultimul act al competiţiei de la Doha (Qatar), belgianca s-a impus în trei seturi, scor 6-3, 5-7, 6-3, după două ore şi 20 de minute de joc. Este cel de-al treilea succes al lui Clijsters în Turneul Campioanelor, după cele din 2002 şi 2003.

"A fost luptă grea şi cred că a fost o reclamă bună făcută tenisului feminin", a spus, după meci, Kim Clijsters, 27 de ani, care a revenit după o accidentare la picior. "Sunt fericită că am câştigat, însă nu ştiu câţi ani voi mai fi în stare să joc. Caroline are un viitor strălucit", a adăugat campioana de la US Open.

Tot ieri s-au disputat mai multe finale în circuitul ATP. La Montpellier, francezul Gael Monfils s-a impus în faţa croatului Ivan Ljubicic, scor 6-2, 5-7, 6-1, reuşind să cucerească primul titlu al anului, după finalele pierdute la Stuttgart şi Tokyo.

La Viena şi Mosova s-au impus jucători locali. Jurgen Melzer a câştigat pentru a doua oară la rând turneul austriac, învingându-l în finală pe suprinzătorul său compatriot Andreas Haider-Maurer, scor 6-7, 7-6, 6-4, în timp ce în Rusia a triumfat Mikhail Kukushkin, care a câştigat finala cu mult mai titratul Mikhail Youzhny.