Evenimentul Zilei > EVZ Special > „Kid Poker”, românul care a făcut milioane după ce s-a lăsat de școală
„Kid Poker”, românul care a făcut milioane după ce s-a lăsat de școală

„Kid Poker”, românul care a făcut milioane după ce s-a lăsat de școală

Daniel Negreanu a făcut carieră la masa de joc și a adunat o avere de aproximativ 30 de milioane de dolari. Locuiește în Las Vegas și este un dușman al lui Donald Trump.

În lumea exclusivistă a marilor jucători de poker și-a făcut loc, în ultimii 20 de ani, și un român. Daniel Negreanu are 43 de ani și o avere de peste 30 de milioane de dolari, bani câștigați cu ajutorul cărților… de joc. Născut într-o familie de români care a emigrat în Canada, la Toronto, în 1967, Daniel n-a visat în perioada adolescenței la o carieră în medicină, poliție, arte sau avocatură. La 16 ani a abandonat școala și s-a pus cu burta pe poker.

„Începusem să am mai mulți bani decât profesorii”

„Eram un puști și jucam biliard. Apoi, am descoperit că îmi place foarte mult pokerul și puteam să câștig și bani din asta. Am zis că asta e de mine. Începusem să am mai mulți bani decât profesorii mei și asta mi-a dat un imbold să mă redirecționez spre acest joc”, povestea Negreanu într-un interviu acordat „Evenimentului Zilei”, în urmă cu câțiva ani. În 1990, la 16 ani, Negreanu participă la primul turneu major, în Las Vegas.

Primul milion câștigat l-a eliberat de stres

„Am pierdut, atunci, 3.000 de dolari. Erau bani buni, dar am continuat să mă perfecționez. Asta m-a ambiționat și am început să studiez și mai în detaliu jocul”. Românul s-a perfecționat și, în 1997, devine campion mondial. Victoriile au început să se facă simțite și în conturile jucătorului de poker.

Ce a simțit atunci când a făcut primul milion de dolari? „Am fost foarte relaxat! Simțeam că am scăpat de o povară. Mi-am spus: «În sfârșit! Uite că ai reușit!»” Apoi, lucrurile au devenit mai ușoare. Negreanu și-a câștigat faima în poker, iar efectul a fost cel al bulgărelui de nea. Victoriile au adus alte victorii, iar cecurile încasate au devenit tot mai dolofane. Aproximativ 30 de milioane de dolari a strâns, până acum, din joc. A fost Daniel un un norocos? Refuză să pună succesul exclusiv pe seama șansei.

Îl antipatizează pe Trump

„Pokerul nu înseamnă doar noroc. E vorba de ştiin- ţă în mare parte şi o mică doză de şansă. Trebuie să cunoşti adversarii, să le studiezi mişcările. Dacă joc cu un începător, pot să pierd. Dacă joc împotriva lui mai multă vreme, îl bat”, afirmă campionul, poreclit Kid Poker (Puștiul Poker). Negreanu a investit o parte din banii câștigați într-o proprietate luxoasă din Las Vegas și și-a deschis o școală de profil, pentru a împărtăși din tainele pokerului. A fost implicat în campania prezidențială din SUA și a lansat, pe rețelele de socializare, mai multe mesaje potrivnice lui Donald Trump. „Este un pericol pentru noi toți”, afirma Daniel, anul trecut.