Evenimentul Zilei > Politica > Kelemen Hunor: UDMR așteaptă ruperea USL pentru a putea contribui la rezolvarea situației
Kelemen Hunor: UDMR așteaptă ruperea USL pentru a putea contribui la rezolvarea situației

Kelemen Hunor: UDMR așteaptă ruperea USL pentru a putea contribui la rezolvarea situației

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea aşteaptă ruptura oficială între PSD şi PNL pentru "a putea contribui la rezolvarea situaţiei".

Kelemen Hunor a declarat, pentru mediafax.ro, că protocolul din 201, invocat de vicepreședintele PSD, Ilie Sârbu, nu mai este valabil, dar că principiile acestuia – da.
"Deocamdată, noi nu am fost invitaţi (la guvernare – n.r.) şi nici nu este cazul până când nu se anunţă ruptura în USL sau până când nu va fi o situaţie care se conturează, dar trebuie să aşteptăm decizia la nivelul USL. Nici nu ne grăbim. Protocolul din 2012 la care făcea referire Ilie Sârbu a fost semnat în trei – Ponta, Antonescu şi cu mine. Deci, din acest punct de vedere nu putem spune că este un protocol valabil, ca şi text. Dar principiile rămân valabile şi asta este important. În cazul în care cineva doreşte să stea de vorbă cu noi, atunci nu rămâne decât să stabilim în interiorul UDMR ce vrem să facem şi mergem pe discuţii, pe principiile deja cunoscute. Dacă se întâmplă o decizie importantă în USL, după aceea va fi pentru noi o situaţie în care trebuie să contribuim la rezolvarea situaţiei. În acest moment nu avem cu ce să contribuim, e treaba lor", a afirmat Kelemen.
Potrivit acestuia, în protocolul din 2012 erau unele chestiuni care nu mai sunt valabile, cum ar fi Constituţia. "Constituţia a picat, din punctul nostru de vedere, nu ai cum să reiei acest subiect, nu există majoritate pentru aşa ceva. Dar principiile enunţate în ceea ce priveşte dialogul dintre reprezentanţii comunităţii maghiare şi partidele româneşti, cei care au câştigat alegerile, rămân valabile", a arătat liderul UDMR.
Liderul grupului senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a precizat, astăzi, că există din 2012 un protocol cu UDMR, care nu s-a realizat, el menţionând că documentul prevede cooptarea la guvernare a Uniunii, cu doi miniştri în Cabinet.
CITIȚI ȘI:

  • Negocieri pentru GUVERN USD. Ilie Sârbu: Avem protocol semnat cu UDMR. Pambuccian, la discuții la Palatul Victoria
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: