Evenimentul ZileiPoliticaKelemen Hunor, REACȚIE DURĂ la adresa PSD: „Ce dracu’?”

Kelemen Hunor, REACȚIE DURĂ la adresa PSD: „Ce dracu’?”

Kelemen Hunor, REACȚIE DURĂ la adresa PSD: „Ce dracu’?”
Preşedintele UDMR, Klemen Hunor, a precizat, astăzi, că formațiunea va vota învestirea Guvernului, dacă în comisii nu vor apărea „surprize neplăcute”.

„Posibilitatea de a susţine guvernul mâine a rămas una foarte directă, deschisă. Am votat în unanimitate. Colegii mei au susţinut că, dacă nu apar mâine în comisii surprize neplăcute, atunci vom vota învestirea guvernului, ceea ce nu înseamnă că vom fi de acord cu toate măsurile pe care le va lua guvernul în perioada următoare”, a declarat Kelemen Hunor la finalul unei şedinţe cu parlamentarii UDMR, potrivit News.ro.

El a subliniat că nu a negociat şi nu a cerut nimic special de la Liviu Dragnea pentru susţinerea Guvernului. „Nu am cerut nimic, ce dracu să cerem? Când? Păi mâine e ultima zi, ce să cerem?”, a punctat liderul UDMR.

El a menționat că legea cea mai dorită de maghiari, Statutul minorităţilor naţionale, este în Parlament de 12 ani şi că în programul de guvernare al social-democraților este prevăzută adoptarea acesteia.

„Dacă citiţi programul de guvernare, acolo scrie adoptarea Legii minorităţilor naţionale. Programul de guvernare a fost votat după alegeri, deci nu a apărut săptămâna trecută. Cei care se fac că a apărut săptămâna trecută ori nu citesc, şi e un lucru aproape firesc în România ca oamenii să nu citească, ori sunt rău intenţionaţi”, a comentat Hunor.

El a mai spus că ar fi bine dacă subprefecţii UDMR, aflaţi în funcţii, nu ar fi schimbaţi.

„Avem subprefecţi încă din perioada lui Cioloş, n-au fost schimbaţi şi e bine să rămână aşa. Nu au fost puşi de Grindeanu sau de Dragnea, sunt încă din perioada Guvernului tehnocrat şi e bine să rămână aşa. Nu am discutat astăzi de prefecţi, de subprefecţi, că nu intra în discuţia noastră. Secretar de stat nu înseamnă că eşti la guvernare. Acum avem doi secretari de stat şi rămân acolo. Oricum, să fii la Guvern înseamnă să ai membri în Cabinet”, a susţinut liderul UDMR.


Accesează: