Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Kate Middleton împlinește 40 de ani. Imagini spectaculoase cu ducesa de Cambridge. FOTO
Kate Middleton împlinește 40 de ani. Imagini spectaculoase cu ducesa de Cambridge. FOTO

Kate Middleton împlinește 40 de ani. Imagini spectaculoase cu ducesa de Cambridge. FOTO

E sărbătoare la Casa Regală Britanică. Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, împlinește 40 de ani. Cu acest prilej, au fost publicate trei fotografii în care ducesa apare în niște ținute strălucitoare.

Kate Middleton schimbă prefixul. Născută pe 9 ianuarie 1982, ducesa de Cambridge împlinește 40 de ani.

În acest context, trei noi fotografii ale ducesei de Cambridge au fost publicate pentru a marca împlinirea a 40 de ani. Portretele, realizate de fotograful de modă Paolo Roversi, o arată purtând diferite rochii Alexander McQueen. Acestea vor fi expuse în acest an în trei zone – Berkshire, St Andrews și Anglesey – în care a locuit Catherine.

Sursa: Royal.UK

Ulterior, ele vor fi expuse în colecția permanentă a National Portrait Gallery.

Cine este Kate Middleton, ducesa de  Cambridge

Catherine, ducesa de Cambridge (născută Catherine Elizabeth „Kate” Middleton) este soţia prinţului William, duce de Cambridge, fiul cel mare al prinţului Charles de Wales şi al prinţesei Diana, al doilea pe linia succesiunii la tronul britanic.

Catherine Elizabeth Middleton s-a născut pe 9 ianuarie 1982, la Reading (Berkshire), oraş din sudul Marii Britanii. A avut o copilărie fericită alături de mama sa, Carole, stewardesă, şi de tatăl ei, Michael, dispecer aerian la compania aeriană „British Airways”. Cei doi au făcut avere, fondând „Party Piecces”, o firmă de vânzare prin poştă a articolelor festive, de la farfurii de carton la baloane gonflabile. Catherine mai are o soră mai mică, Philippa şi un frate mai mic, James.

Sursa: Royal.UK

A studiat la Colegiul Marlborough, apoi, la 19 ani, s-a înscris la Universitatea „Saint Andrews”, din Fife, Scoţia şi a absolvit, în 2005, cu un master în Istoria Artei.

În perioada studiilor de la Universitatea „Saint Andrews”, participând la mai multe cursuri comune, l-a cunoscut, în 2001, pe prinţul William de Wales (n. 21 iun. 1982), devenind prieteni. În 2003, au început o relaţie romantică, întreruptă pentru mai multe luni în 2007, perioadă în care au rămas prieteni.

Kate Middleton, licențiată în istoria artei

Mereu în vizorul presei, chiar şi pe perioada despărţirii de prinţ, Catherine Middleton a fost remarcată adesea pentru eleganţă, ţinutele ei fiind fotografiate la orice ieşire în public. În 2005, cuplul a devenit subiectul de atenţiei al ziarelor, care au speculat o posibilă căsătorie.

Licenţiată în istoria artei, Catherine Middleton s-a ocupat de achiziţionarea de accesorii pentru firma de confecţii Jigsaw, din Londra.

Prinţul William şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, în timpul unei vacanţe private în Kenya. Angajamentul lor a fost anunţat la 16 noiembrie 2010. Regina Elisabeta a II-a şi-a dat acordul, în 2011, privind căsătoria nepotului său, prinţul William, cu Catherine Middleton şi aceştia s-au căsătorit pe 29 aprilie 2011 la Westminster Abbey.

Sursa: Royal.UK

Înainte de nuntă, Catherine Middleton a participat la multe evenimente de profil înalt regal, remarcându-se în special prin marea sa discreţie, graţia şi farmecul natural. Cu puţin timp înainte de căsătorie, prinţul William şi Kate Middleton au devenit duce şi ducesă de Cambridge, conform tradiţiei. Prinţul William a devenit, de asemenea, conte de Strathearn (Scoţia) şi baron de Carrickfergus (Irlanda de Nord), Kate devenind, totodată, contesă de Strathearn şi baroneasă de Carrickfergus după căsătoria lor de la Westminster Abbey.

„Efectul Kate Middleton”

Catherine Middleton a avut un impact major asupra modei britanice, fiind numită „efectul Kate Middleton” şi în 2011, 2012 şi 2013 a fost selectată ca una din cele 100 de persoane cele mai influente din lume de către revista „Time”.

La 22 iulie 2013, s-a născut primului copil al cuplului regal William şi Kate, prinţul George Alexander Louis de Cambridge, care este al treilea în linia de succesiune la tronul britanic

La 2 mai 2015, Catherine a dat naştere unei fiice, al doilea copil al cuplului, prinţesa Charlotte Elizabeth Diana de Cambridge, care este al cincilea strănepot al reginei Elisabeta a II-a, a patra în linie la tron după fratele ei, prinţul George.

La 23 aprilie 2018, a născut al treilea copil, prinţul Louis Arthur Charles de Cambridge, care este al cincilea în linie la tron după sora sa prinţesa Charlotte Elizabeth Diana. Familia locuieşte oficial la Palatul Kensington.

De la căsătoria ei, ducesa şi-a asumat îndatoriri şi angajamente regale în sprijinul reginei. Ea deţine patronajul a peste 20 de organizaţii caritabile şi militare, inclusiv Action for Children, SportsAid şi National Portrait Gallery. Participă la proiecte prin intermediul Fundaţiei Regale, activitatea sa de caritate concentrându-se pe problemele legate de copiii mici, dependenţă şi artă.

Pentru a încuraja oamenii să se deschidă cu privire la problemele lor de sănătate mintală, ducesa a creat campania de conştientizare a sănătăţii mintale „Heads Together”, lansată împreună cu Ducele şi prinţul Harry în aprilie 2016. În aprilie 2020, după izbucnirea pandemiei de coronavirus, Ducele şi Ducesa s-au angajat să folosească fundaţia pentru a-i sprijini pe cei din prima linie şi familiile afectate în timpul crizei sanotare. Sursa: Agerpres

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Blitz news, Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: