Miliardarul dispărut acum șase ani în Alpi, găsit la Moscova. E implicat în mai multe afaceri dubioase

Miliardarul dispărut acum șase ani în Alpi, găsit la Moscova. E implicat în mai multe afaceri dubioase Sursa foto Arhiva EVZ

Miliardarul germano-american Karl-Erivan Haub a dispărut în aprilie 2018 în Zermatt, Elveția, chiar înainte să meargă la ski. Ultima sa apariție a fost într-un lift către munte într-o dimineață. Antrenorul său și-a dat seama că este ceva în neregulă cu acesta.

Karl-Erivan Haub, declarat mort la trei ani de la dispariție

Haub nu s-a mai întors niciodată la hotel și autoritățile au inițiat o căutare care a durat șase zile, mobilizând cinci elicoptere și mai multe echipe de salvatori alpini. Cu toate astea, trupul său nu a fost găsit niciodată. La trei ani de la dispariție, tribunalul din Köln l-a declarat oficial decedat.

Karl-Erivan Haub

Sursa foto Facebook

A fost găsit la Moscova cu o presupusă amantă

Potrivit unei investigații ample conduse de postul german de televiziune RTL, se susține că magnatului ar fi fost identificat la Moscova, unde ar trăi alături de o presupusă amantă în vârstă de 44 de ani, pe nume Veronika Ermilova. Fratele său mai mic, Christian, care a preluat controlul Grupului Tengelmann după dispariția lui Karl-Erivan, este acum investigat de procuratura din Köln sub suspiciunea că a făcut declarații false sub jurământ.

Karl-Erivan Haub

Sursa foto Youtube

Investigația arată că Veronika Ermilova conducea o agenție de evenimente discretă în Sankt Petersburg, care organiza excursii de schi, drumeții și alpinism, însă este suspectată că ar fi implicată și în serviciul de securitate FSB al Rusiei. Ea figurează pe LinkedIn ca director de marketing la „Russian Event”, o companie specializată în oferirea experiențelor de călătorie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Karl-Erivan Haub ar fi făcut afaceri dubioase cu rușii

Ancheta a arătat că viața miliardarului avea legătură cu Ermilova. Există speculații că Haub ar fi putut lucra ca un fel de agent de influență pentru Rusia în Germania, implicându-se în politica și economia țării. Jurnalista RTL, Liv von Boetticher, a declarat că dispariția lui din Elveția are legătură cu afacerile dubioase pe care le făcea cu rușii.

„Ar fi putut acționa ca un fel de agent de influență pentru Rusia în Germania. Nu este vorba despre un agent cu o pălărie și un trenci sau un James Bond, ci despre influența asupra politicii și economiei. (Dispariția lui a venit) într-un moment în care Tengelmann mergea destul de prost… și se extindea în Rusia cu lanțul Obi DIY, de exemplu”, a transmis jurnalista, potrivit Daily Mail.