Karaoke cu heliu, o distracţie pentru angajaţii stresaţi

Karaoke cu heliu, o distracţie pentru angajaţii stresaţi

În fiecare seară de joi, în cafeneaua HasHas Coffee&Lounge din Bucureşti răsună voci piţigăiate pe muzică. Nu este vorba de soprane netalentate, ci de karaoke cu heliu, o distracţie care devine tot mai populară printre tineri.

Într-o încăpere dintr-un subsol de bloc, vreo 15 tineri stau tolăniţi pe canapele, învăluiţi de aburi de narghilele şi de muzică. Pe un ecran dintr-un colţ se succed versuri. În mijloc, doi tipi desfac un balon verde şi îi inhalează pe rând conţinutul. Urmează câteva frânturi de melodii lălăite cu voci subţiri şi cascade de râs ale celor de pe margine.

"Eu merg la karaoke de trei ani, dar e prima dată când am făcut karaoke cu heliu. E foarte tare, e amuzant", spune Oana, în vârstă de 25 de ani. Până de curând a lucrat la o companie aeriană unde era foarte stresată: "Aveam un program groaznic, căpiam, şi singura metodă de a mă relaxa era karaokele". Mulţi dintre prietenii ei nu cântă, însă spune că îi cară după ea. De la serviciu la karaoke

Cei mai mulţi clienţi pentru karaoke cu heliu sunt tineri cu vârste curpinse între 25 şi 35 de ani care vin la cafenea pentru a se relaxa după o zi obositoare de muncă. "80% vin de la serviciu, fac un duş acasă şi vin la noi joi seara. E un mod de distracţie, de relaxare după o săptămână de muncă", explică Arthur Stoiciu, de 29 de ani, unul dintre proprietari. Unii dintre ei vin direct de la birou, îmbrăcaţi la costum, iar aici găsesc un loc în care se pot distra în voie, neîncorsetaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ideea de a organiza karaoke cu heliu le-a venit celor doi proprietari ai cafenelei HasHas, Arthur şi Petru Păcuraru, acum o jumătate de an. "Fiind la un mall amândoi, ne-au dat la o promoţie două baloane cu heliu. Am început să tragem heliu şi ni s-a părut foarte interesant", povesteşte Arthur. Imediat, în săptămâna următoare, au introdus în cafenea un nou tip de distracţie: karaoke cu heliu.

Proprietarii oferă premii (narghilele) grupului care se distrează cel mai bine

"Sunt "nemulţumiţi" că nu au mai mult heliu"

"Pentru karaoke, sunt multe locuri în Bucureşti. Am studiat piaţa şi am încercat să găsim un lucru prin care să ieşim în evidenţă faţă de ceilalţi", mai spune el. Petru a văzut aşa ceva prin Germania: "E o comunitate mare de oameni care apreciază karaoke cu heliu Sunt grupuri care vin pentru aşa ceva în mod constant".

La HasHas, tinerii primesc gratis cele 20 de baloane cu heliu. "De multe ori sunt "nemulţumiţi" că nu au mai mult", arată Arthur. Deocamdată nu poate să le ofere mai multe baloane deoarece el le ia gata umflate de la o firmă specializată în baloane în funcţie de rezervări. Nu poate să se aprovizioneze pe termen lung deoarece, din momentul în care sunt umflate, ele nu păstrează heliul decât cinci-şase ore şi se desumflă apoi. Pe viitor, Arthur vrea să cumpere o butelie şi să umfle el baloanele. Atunci va pune un preţ pe balon şi fiecare grup va putea folosi câte baloane va dori.

Pentru a face karaoke cu heliu, cei interesaţi trebuie să sune cu o zi, două înainte pentru a face o rezervare. Nu există un preţ pentru karaoke sau pentru închirierea mesei: se plăteşte numai consumaţia. În Bucureşti, în afară de HasHas Coffee&Lounge, karaoke cu heliu se mai poate face în serile de marţi şi de joi la berăria "Brauhaus 41" din centrul istoric.

Efectul heliului, odată inhalat, ţine numai câteva secunde