Evenimentul Zilei > Actualitate > Juventus, motiv de dispută între familia Agnelli și Ilie Ciuclea
Juventus, motiv de dispută între familia Agnelli și Ilie Ciuclea

Juventus, motiv de dispută între familia Agnelli și Ilie Ciuclea

Echipa din Liga I va trebui să-și schimbe din nou denumirea, după ce torinezii au amenințat că vor deschide proces

Clasată pe ultima poziție în clasamentul Ligii I, fără mari perspective de-a scăpa de retrogradare, Juventus București s-a trezit prinsă într-un scandal care se poate lăsa cu un proces.

Schimbarea se va face la vară

Oficialii clubului Juventus Torino au trimis o notificare formației din România, prin care solicită schimbarea numelui. Anunțul a fost făcut de Marin Barbu, antrenorul „lanternei roșii” din Liga I. „Ne-au somat să ne schimbăm numele. Ce vă spun e foarte serios, patronul nostru a luat foarte în serios, puteau să ne dea în judecată și să plătim daune.” Schimbarea numelui se va opera, cel mai probabil, la finalul acestui sezon.

Andrea Agnelli (sus) si Ilie Ciuclea (jos)

A mai existat Juventus în România

Juventus București este o formație care s-a format în 1993, din fosta grupare Calculatorul București. Inițial s-a numit Juventus Colentina, iar în această vară, odată cu promovarea în prima divizie, și-a modificat denumirea. În timp ce torinezii sunt patronați de Andrea Agnelli, strănepotul lui Giovanni Agnelli, fondatorul producătorului Fiat, bucureștenii sunt finanțați de omul de afaceri Ilie Ciuclea. Acesta din urmă negociază în această perioadă vânzarea clubului către un grup de investitori din China.

În România a mai existat o formație Juvenuts București, în perioada interbelică, care a stat la baza formării clubului Petrolul Ploiești. Altfel, în acest an, portughezii de la Benfica Lisabona i-au obligat pe românii de la Benfica Ileanda (jud. Sălaj) să-și schimbe denumirea.