Evenimentul Zilei > Justitie > Mai putem avea încredere în Justiţia din România? Analiză tăioasă a jurnalistului Mirel Curea
Mai putem avea încredere în Justiţia din România? Analiză tăioasă a jurnalistului Mirel Curea

Mai putem avea încredere în Justiţia din România? Analiză tăioasă a jurnalistului Mirel Curea

Mirel Curea, prim redactor-șef adjunct la Evenimentul zilei, a comentat, în direct la B1 Tv, despre ultimele declarații ale ministrului Justiției, referitor la Legile Justiției, dar și despre poziția SRI vizavi de „sufrageria lui Oprea”.

„Am primit astăzi la redactie răspunsul SRI referitor la „sufrageria lui Oprea”. Dupa ce au creat un marasm in tara asta, raspunsul lor a fost ca nu comenteaza”, a spus Mirel Curea

„N-o sa scoateti toate rufele murdare pe la tv, dar spuneti bai fratilor ceva! N-am avut incotro…dar ei spun ca nu comenteaza”, a comentat Mirel Curea, referitor la răspunsul SRI.

„Cum sa avem incredere in Justitie. Fereasca Dumnezeu sa picam pe mana justitiei. Din perspectiva mea de jurnalist, care vede sute de dosare in redactie…ma rog eu le vad doar pe alea care sunt facute praf, eu incep sa cred ca de vina este o apucatura pe care o avem noi ca popor. Ne aflam in Evul Mediu, avem nevoie de sange. Cand am pus piciorul in redactie la EvZ, oamenii se bucurau cand oamenii erau dusi in catuse in arest”.

Pe de altă parte, Alecu Racoviceanu, jurnalist EvZ, a precizat că „orice subiect legat de Legile Justitiei are farmecul ei, inclusiv aceasta prezumtiva trecere a Inspectiei Judiciare”.

„Noi am avut azi in EvZ o stire care confirma ca nu exista proiectele legilor justitiei. Exista niste notite, un powerpoint, niste drafturi…”, a spus Alecu Racoviceanu.