Evenimentul Zilei > Sport > JUDO: România și Japonia, colaborare inedită
JUDO: România și Japonia, colaborare inedită

JUDO: România și Japonia, colaborare inedită

Judokanii români din lotul olimpic se pregătesc, de anul trecut, tocmai în Japonia, asistați de un antrenor japonez. Președintele Comitetului Olimpic și sportiv român susține astfel de inițiative în sprijinul tuturor federațiilor cu șanse reale de a obține rezultate la Tokyo 2020.

„Am făcut un protocol prin care federațiile din România pot accesa stagii de pregătire în Japonia. Federația Română a stabilit un contact și cu primăria din Fukuoka.

Sunt mai multe provincii, mai multe prefecturi din Japonia care în baza unui program guvernamental pot organiza stagii de pregătire cu diferite echipe naționale, cu diferite federații din toată lumea în vederea pregătirii pentru Jocurile Olimpice de la Tokio”, a declarat Mihai Covaliu, președintele COSR.

„Pe noi din judo ne onorează foarte mult această colaborare și în plan administrativ cu Japonia, pentru că Japonia e mama judo-ului și ne onorează acest protocol pe care l-am semnat.

Sperăm să fie de bun augur acest protocol și această perioada de colaborare care a început deja și va continuă până la Olimpiada și să luăm medalii”, a declarat Cozmin Gușă, președintele FRJ.

Sportivii români au multe lucruri de câștigat în urmă acestei experiențe. „Scopul nu e că românii să devină japonezi, ci mai degrabă să existe un schimb, astfel încât sportivii români să preia lucrurile bune de la sportivii japonezi și să le adapteze la felul în care sunt ei“, spune antrenorul nipon Kohei Oishi.

„A fost un vis mai vechi de -al meu pe care l-am realizat datorită domnului Oishi care ne-a pus în legătură cu Primăria din Koga și am reușit că în 2 stagii să ducem și lotul de juniori și de seniori, copii de viitor, cadeți și juniori care au stat o luna de zile în Japonia și au văzut sistemul japonez care ne ajută foarte mult pe noi în viitor.

Primarul orașului Koga din Fukuoma și-a pierdut bagajele între zboruri însă s-a arătat încântat de România și mai ales de preparatele culinare specifice pe care le-a degustat deja cu ajutorul sportivilor pe care i-a cunoscut în Japonia“, a declarat Florin Berceanu, antronorul lotului național olimpic al României.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.