Alfredo Beltrán Leyva, denumit în mod obișnuit El Mochomo (Furnica de deșert), este unul din liderii drogului mexican și fost lider al Cartelului Beltrán-Leyva, o organizație specializată în trafic de droguri. A fost unul dintre cei mai căutați baroni ai drogurilor din Mexic. Beltrán Leyva a fost responsabil pentru contrabandă cu mai multe tone de cocaină și metamfetamină către Statele Unite, din Mexic și America de Sud, între anii 1990 și 2000. A lucrat alături de frații săi Héctor, Carlos și Arturo.

Conținutul înregistrării, care a fost publicat pentru prima dată jurnalul mexican El Universal, joi, a venit la câteva ore după ce președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a declarat că sistemul judiciar a fost mituit pentru a-l elibera pe José Ángel ‘El Mochomo’ Casarrubias, care a fost reținut ca îndată ce a fost eliberat din închisoare, informează Daily Mail.

Un bărbat identificat ca Juan, care face parte din echipa avocatului principal Arturo Rodríguez, a informat-o pe Francelia Salgado timp de aproximativ șase minute cu privire la starea cazului lui Casarrubías, asigurându-i că totul a fost pregătit pentru ca fiul ei să fie eliberat după fusese capturat pe 24 iunie.

Casarrubías a fost eliberat din închisoarea Altiplano din statul Mexic, miercuri după-amiază. Procurorul general și ziarul El Universal nu indică data exactă a conversației. Cu toate acestea, autoritățile l-au arestat chiar în afara închisorii sub suspiciunea unor activități de crimă organizată.

„Dovezile și acuzațiile au fost deja înregistrate dimineața. Colegul meu Arturo (neinteligibil) [și eu] ne-am întâlnit cu prietenul care ne ajută, iar acesta ne-a spus că „slujba” este gata și nu mai așteaptă nimic (neinteligibil) pentru a-l afirma și susține ”, a spus Juan în înregistrare.

Apoi, avocatul a dezvăluit câteva dintre detaliile unei întâlniri care a avut loc cu Marco Aurelio González, un grefier care lucrează în subordinea lui María del Socorro Castillo, judecătorul șef al Tribunalului al doilea district penal din statul Mexic. „Această persoană [González] ne-a spus că totul este deja făcut, că dacă putem continua să acoperim problema economică”, a explicat Juan. „Chiar m-a programat [să ne întâlnim] la șase după-amiaza. Așa că am de discutat cu tine problema economică. Dar nu știu (detalii), să îmi spuneți”.

Salgado, care se afla în afara închisorii atunci când El Mochomo a fost arestat după eliberarea inițială, a vrut să se asigure că González nu se îndepărta de acordul pe care îl aveau și i-a reamintit lui Juan că plățile ar trebui să fie generoase. „Nu uitați cu ce am fost de acord, dăm și primim”, a spus Salgado. „Spune-le ce nu ne răzgâmdim, dar vrem să dăm și să primim.

Valoarea exactă a compensației nu este cunoscută, dar mijloacele de informare din presa locală au raportat că El Mochomo a fost de acord să plătească sute de mii de dolari pentru a ieși din închisoare.