Judecătoarea protestatară, "opresată" de şef, va fi cercetată de CSM

Judecătoarea protestatară, "opresată" de şef, va fi cercetată de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a sesizat din oficiu în urma declaraţiilor publice făcute de judecătoarea Mihaela Lămîiţa Ciocea de la Curtea de Apel Bucureşti.

Ea va fi verificată de inspectorii Consiliului după ce, din mijlocul protestatarilor adunaţi în Piaţa Universităţii, şi-a acuzat şefa că a schimbat-o din completul care judeca un proces în care era implicată compania Dacia. A trimis două memorii la CSM dar i-au fost respinse, aşa că şi-a zis că trebuie să protesteze în Piaţă.

Acuzaţii nefondate "În aceste memorii a formulat plângere cu privire la activitatea preşedintelui de secţie precum şi cu privire la modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către un fost vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti. În urma verificărilor efectuate cu privire la criticile cuprinse în memoriile formulate de doamna judecător Ciocea, inspectorii judiciari au constatat că aspectele semnalate nu conturează indiciile săvârşirii vreunei abateri disciplinare de către judecătorii la care s-a făcut referire, neimpunându-se luarea vreunor măsuri de competenţa Inspecţiei Judiciare din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii", se arată într-un comunicat al Consiliului. Un alt magistrat, procurorul Florin Roman, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, este cercetat de inspectorii CSM după ce a transmis un mesaj de susţinere pentru protestatari, arătând că "sunt din popor pentru popor" şi că nu trebuie să mai sprijine actualul guvern. Potrivit prevederilor în vigoare, magistraţii nu au voie să se manifeste politic.

Ne puteți urmări și pe Google News