Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătoarea Iulia Motoc şi ANI resping acuzaţiile ministrului Justiţiei
Judecătoarea Iulia Motoc şi ANI resping acuzaţiile ministrului Justiţiei

Judecătoarea Iulia Motoc şi ANI resping acuzaţiile ministrului Justiţiei

După ce ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a acuzat doi judecători ai Curţii Constituţionale de incompatibilitate, judecătoarea Iulia Motoc - persoană vizată de remarcile ministrului - i-a demontat acestuia teoria.

"Relativ de la declaraţia Ministrului Justiţiei legată de incomptabilitatea mea amintesc următoarele:

1. Calitatea de expert al unui organism nu este o funcţie publică. Mulţi membri ai Comisiei de la Veneţia sunt judecători ai Curţilor Constituţionale

2. Sunt expert neremunerat în Comitetul Drepturile Omului, O.N.U şi Agenţia pentru Drepturi Fundamentale a UE

3. Aceste două calităţi nu sunt funcţii publice", a scris judecătoare Iulia Motoc pe pagina de Facebook.
CITIŢI ŞI: După ce CCR a spus că la Consiliul European merge preşedintele, Corlăţean a descoperit subit că doi judecători sunt incompatibili
De asemenea, Judecătorii Augustin Zegrean şi Iulia Motoc nu se află în nicio situaţie prevăzută de Legea referitoare la respectarea regimului juridic al incompatibilităţilor, informează ANI, la solicitarea presei, în urma declaraţiilor ministrului Justiţiei despre cei doi reprezentanţi ai Curţii.
"Având în vedere solicitările formulate de mass media în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, Agenţia Naţională de Integritate face următoarele precizări: Domnul judecător Augustin Zegrean şi doamna judecător Iulia Motoc nu se află în nicio situaţie prevazută de Legea 176 /2010 referitoare la respectarea regimului juridic al incompatibilităţilor, conflictelor de interese sau la existenţa unor diferenţe semnificative nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate. Precizăm faptul că, pe rolul Agenţiei Naţionale de Integritate nu există niciun dosar de evaluare în curs, referitor la domnul judecător Augustin Zegrean, respectiv la doamna judecător Iulia Motoc", se arată în comunicatul ANI.
CITIŢI ŞI:

  • Victor Ponta nu l-a convins pe Traian Băsescu să renunţe la Consiliul European
  • Reuters: Românii şi-au pierdut încrederea în politicienii preocupaţi să se certe
  • Atac pe toate fronturile împotriva lui Băsescu
  • Parlamentul va decide cine merge la Consiliul European