Evenimentul Zilei > Justitie > Judecatoarea Crina Muntean, partenera DNA în vânătoarea împotriva magistraților
Judecatoarea Crina Muntean, partenera DNA în vânătoarea împotriva magistraților

Judecatoarea Crina Muntean, partenera DNA în vânătoarea împotriva magistraților

Judecătoarea Crina Muntean, descrisă de celebrul Ciprian Man, fost șef al DNA Bihor, drept partenera în lupta pentru prinderea magistraților corupți, este unul dintre numele cele mai des întâlnite în Raportul Inspecției Judiciare. Este vorba despre documentele privind dosarele pe care DNA, în mandatele Laurei Kovesi, le-a deschis față de aproape 3.000 de magistrați din întreagă țară.

Sunt concluzii foarte grave confirmate de inspectorii IJ, care arată implicarea judecatorei Crina Muntean în vânătoarea declanșată de DNA împotriva magistraților, arată Lumea Justiției. Inspecția Judiciară s-a sesizat deja față de Crina Muntean deschizându-i acesteia dosar.

Din verificările Inspecției Judiciare reiese că judecătoarea Crina Muntean a încercat să monopolizeze supravegherea magistraților și a manifestat o tendința de a acapara, chiar și cu forță, activitatea judecătorului de drepturi și libertăți. Astfel, dacă din ianuarie 2014 până în ianuarie 2018 mai mulți judecători ai Secției penale au fost desemnați să soluționeze cererile de competență judecătorului de drepturi și libertăți, inclusiv cele având că obiect măsuri speciale de supraveghere tehnică, după această perioadă atribuțiile judecătorului de drepturi și libertăți au fost preluate de un singur judecător, Crina Muntean. Uluitoare sunt și descoperirile inspectorilor judiciari despre modul cum erau păstrate dosarele cu măsurile de supraveghere dispuse împotriva magistraților. Acestea nu aveau filele cusute și erau ținute de Crina Muntean într-un dulap din biroul sau, fără că grefierul să aibă acces la ele